Oceanen Leeg Gevist? Geef De Media De Schuld

Update: De UN wil een moratorium of blauwvin tonijn visserij. Da’s niet de eerste keer. Maakt het wel een goede gok van Mitsubishi om deze vissen in te slaan.


Mensen doen wat ze doen, ook als het zinloos en schadelijk is.

Sluipenderwijs zijn de moderne media verworden tot een gevaar voor de mensheid. Zelfs de NRC zet leugenaars zoals Bjorn Lomborg naast hoogleraren die (god weet waarom) rustig uitleggen dat het wel meevalt met het klimaat, dat we ons vooral niet op veranderingen moeten focussen omdat we toch wel een (bij voorkeur nucleaire) oplossing zullen vinden, ooit.

De Telegraaf steekt de kroon als het om het promoten van ons desastreuze gedrag gaat. Dat is omdat het een krant voor en door de voorstanders van de ‘vrije markt’ is, en die verkoopt zolang de voorraad strekt. In het artikel hieronder blijkt weer waar de klemtoon wordt gelegd. "We eten meer vis, vis is gezond" en, oh, de visstand moet dringend herstellen.

Vissen gaan get hoekje om, eet alleen kweekvis

Regelamtig wordt de alarmbel gerinkeld vanwege oa het uitsterven van de haai. Het is hier ook regelmatig gemeld dat Mitsubishi grote koelhuizen vol tonijn propt (bij min 15 Celsius) als speculatie op de prijs als de vissoort is uitgestorven. Haaienvangst is niet beschermd op open zee, want daar kunnen landen hun recht niet laten gelden (het is ook enorm duur).

We mogen best eens uit onze slof schieten, alle vissers in b.v. Europa hebben het 100% aan zichzelf te danken dat hun industrie aan het verdwijnen is, de laatste tijd mede geholpen door de mythe van duurzaam gevangen vis. MSC en ASC (duurzame vis) is even effectief tegen het uitroeien van de visstand als het legaliseren van marijuana is tegen het uitroeien van heroine gebruik.

Vissers zeggen twee dingen : 1. Ik wil mijn beroep aan mijn kinderen overdragen (succes!!) en 2. Ik moet de schulden van mijn boot afbetalen (de enige werkelijke harde reden). Laten we de schulden van alle vissers kwijtschelden en ze een opleiding geven tot kweekvisser + ondersteunend inkomen. De kweekvis industrie hebben we tenslotte nodig en de banken kunnen het geld er gewoon bijdrukken.

We wanen ons misschien nog op veilig terrein, maar de vangsten worden overal ter wereld overdreven om de indruk te wekken dat men kan doorgaan met vangen. Het FAO is wat dat betreft geen goede bron.

"De toenemende gerapporteerde aantallen van mondiale visvangst die het FAO jaarlijks publiceerden strookte niet met bewijs van vallende vangst hoeveelheden over de hele linie. Pauly en zijn onderzoekers aan de universiteit van Britisch Columbia keken in meer detail naar de statistieken uit China en ontdekten dat corrupte junior-officials vangst aantallen overdreven in elk district, terwijl senior-officials er op provinciaal niveau ook een deel bij optelden. Dit resulteerde in een totale vangst rapportage door het FAO die twee keer zo groot was dan de realiteit-een totaal vangst die de indruk gaf dat de visstand toenam (bron)."

Als u van vis houd, heeft u NIETS aan de telegraaf.

Groen Wint, Of verliest?

Winst:

Geen diesel uit olie

Chevron geeft de pogingen op om kolen om te zetten in diesel. Dit proces waar koolstof wordt aangekleed met waterstof bij 1000 graden celsius gaat het niet worden. Waarschijnlijk omdat het te energie intensief is (dwz de co2 uitstoot vind plaats tijdens het maken van de diesel, met verlies, en dat is niet winstgevend). Chevron ziet het als iets om te doen over 10-15 jaar. Het kan eenvoudiger, zeker waar de zon een beetje schijnt, omdat er al jaren een proces bestaat om methaan te maken van CO2 en H2O mbt een nikkel catalysator en zonlicht. De negatieve kant van het verhaal is dat Chevron zich nu wel op olie en gas zal richten.

Anno 1899

Fast track EV

Obama wil 1 miljoen electrische auto’s op amerikaanse wegen in 2015, dat is vrij binnenkort. Deze push is onderdeel van zijn groene programma en past in de push voor het smart grid. Weinig mensen weten dat electrische autos een lange geschiedenis hebben in de VS (de eerste auto’s waren electrisch), en GM timmert naarstig aan de weg. Veel problemen zijn al decennia geleden opgelost maar omdat de olie maatschappijen de heerschappij hebben mochten de autofabrikanten geen concurent introduceren.

Verlies :

Fracking in Europa

Total zoekt een partner om in Zuid Frankrijk te beginnen met Fracken, zn. hydraulische fracken naar aardgas. Hun eerdere partner heeft zich uit de onderneming terug getrokken. Het feit dat Total een vergunning heeft is waanzin, de methode om aardgas te winnen is zeer vervuilend, onder meer omdat giftig Uranium wordt vrijgemaakt uit de rotsen (die onder hoge druk worden vergruist). Als het gas is gewonnen kan men het grondwater of wat zich in de aquifers onder de grond bevind voor consumptie afschrijven. Soms gebeuren er ook ongelukken (met de stoffen die in de grond worden gepompt) zo heeft Talisman momenteel zijn fracking operaties gestaakt.

Meer GMO, Nu ook Alfa Alfa

De plant die wordt gebruikt om land bij te laten komen en als veevoeder is nu ook in een GMO variant te krijgen. Volgens het nieuws item hebben de boeren toestemming gekregen om het te gebruiken (in de VS) wat meteen demonstreerd hoe misleidend GMO in de media wordt weergegeven. De boeren ontwikkelen zelf geen GMO, ze vragen niet om GMO, maar bedrijven als monsanto dringen de varianten op omdat ze daar geld mee verdienen. De GMO varianten zijn vaak van de terminator variant (geen vruchtbare zaden), soms bevatten ze pesticiden die niet kapot gekookt kunnen worden (dwz de planten zijn giftig gemaakt), soms zijn ze resistent gemaakt tegen insecticiden en pesticiden. Het is wachten tot de giftige stoffen in het vlees dat de Alfa Alfa heeft gegeten is aan te tonen.

"Irina Ermakova, a senior scientist at the Russian National Academy of Sciences, was shocked to discover that more than half of the baby rats in her experiment died within three weeks. She had fed the mothers GM soy flour purchased at a supermarket. (bron)"

Dubieus :

Er wordt 17 miljard uitgetrokken om een nieuwe hydroelectrische dam in de Amazone te bouwen. Dit is een standaard methode om landen in de schulden te steken, iets wat met Brazilie makkelijk kan omdat het olie reserves heeft om mee te betalen. Dit soort projecten zijn zelf een excuus om enorme hoeveelheden beton te storten die met groot verbruik van olie moet worden aangevoerd. Het is deste dubieuzer aangezien wetenschappers verwachten dat de hoeveelheid water in de Amazone met 85% zal afnemen, een ecologische holocaust van formaat en veroorzaakt door dezelfde idiote projecten in het verleden.

De link tussen koper en olie diefstal en de krediet gebaseerde wereld orde

De prijs van stook olie in Engeland is de afgelopen maanden met 70% gestegen. Dieven zijn steeds bedrevener in het aftapen van de olie van huizen in geisoleerde delen van het land. Net als de NS die problemen ondervind van koper dieven (ook hier) zal wanneer de prijs van metalen (hier), koper en olie blijven stijgen (zoals verwacht) de frequentie van deze diefstallen toenemen. Het gaat nu nog om kleine hoeveelheden.

Veel van deze prijsstijgingen houden verband met de activiteiten van de banken van Wallstreet, waarvan er een de koper markt heeft opgekocht: JP Morgan. Tegelijk zorgt het dollar beleid ervoor dat vooral buiten de VS de prijzen van brandstof, en daarmee alle andere prijzen, stijgen. Dit zorgt voor de onrust in Tunesie en Egypte (hoewel die ook door steun en coaching van de VS van de oppositie worden veroorzaakt).

Zou deze onrust er zijn als er voldoende olie was voor iedereen? Zou hij er zijn als er geen toename was in het aantal overstromingen en andere klimaat gerelateerde problemen. Zou hij er zijn als de VS zijn eigen en de wereld economie niet tot het maximum had gedreven door het opgebruiken van de grote olie reserves? Omgekeerd, zou uw geld iets waard zijn als het niet (door niemand) gebruikt kon worden om brandstof mee te kopen?

Onder de titel "More Credit with Fewer Crises: Responsibly Meeting the World’s Growing Demand for Credit" fanaseren de leden van het World Economic Forum hoe de kredieten in de wereld houdbaar kunnen worden gehouden. Het ziet een toekomst waarin krediet een vanzelfsprekendheid is, en waarin er nog vele tientallen biljoenen meer krediet uitstaat dan nu het geval is.

Het probleem is dat het krediet uiteindelijk niet de doorslag zal geven, het zal gaan om de energie die beschikbaar is in de vorm van fossiele brandstoffen en alternatieven. Die energie zal het krediet waarde geven. De verstrekkers van het krediet laten ons echter geloven dat geld een autonome waarde heeft, en plant op die basis de diefstal (u en de olie leveranciets ruilen immers hun bezit voor iets dat waardeloos is) van zoveel als maar mogelijk is. Daarbij blijft al dit gestolen goed onder de controle van de kredietverstrekkers.

Vergelijk dit met 150 jaar geleden, toen de meeste mensen nog eigenaar waren van land en huizen, molens etc. Toen geld nog van goud of zilver was, en toen er daardoor nog een limiet aan de economie bestond (met zijn voor en nadelen, ok). Toen al waren er vele gevallen van misbruik van krediet en de wildgroei en catastrofes vanwege banksystemen op basis van aandelen (VOC) opgetekend. Het sentiment is niet nieuw. Hieronder de woorden van de president die de Federal Reserve kans gaf te ontstaan.

"I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A
great industrial nation is controlled by its system of credit. Our
system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore,
and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be
one of the worst ruled, one of the most completely controlled and
dominated Governments in the civilized world no longer a Government by
free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the
majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of
dominant men. (Woodrow Wilson, President 1913-1921)" 

De lessen die we zouden moeten trekken zijn:

1. Wie een energie bron bezit, bezit een productie middel en daarmee een basis van een economie.

2. Op fiat (ongedekt) geld gebaseerde economische systemen, met banken die ‘krediet’ verstrekken zijn een onnodige last en leiden tot oneigening van de bevolking en verspilling van natuurlijke bronnen.

In plaats van het gewurm met banken en het gebazel in Davos zouden we verstandiger zijn als we ons zouden richten op duurzame energie bronnen en een kredietloos geld systeem. Geen krediet betekent geen exogene controle en daarmee geen kans op exploitatie in het belang van anderen dan de lokale bevolking.

Tot slot de visie van het World Economic Forum, een wereld doordrenkt met de welwillendheid van de kredietverstrekker. Bedenk dat ‘het recht krediet te verstrekken’ het enige is dat een krediet verstrekker werkelijk bezit. Op die basis kan men zich de hele wereld toeeigenen.

Alignment with social goals
In the long run, the scale and distribution of credit is only economically sustainable if it meets broader social objectives. Credit is linked to such objectives during all stages of a country’s economic development. In early stages, credit is used to support family-owned businesses; next, it supports small and large corporations, and finally it is used to smooth consumption. However, if credit is to drive consistent economic development, three basic foundations must be in place: strong laws and legal enforcement; creditable and functioning institutions; and macroeconomic and fiscal discipline.


En dan zijn er ook nog Vulkanen

Momenteel heeft de Kirishima vulkaan in Japan een uitbarsting

Vulkanen stoten per jaar gemiddeld 130 miljoen ton CO2 en andere gassen uit. Het gas verspreid zich snel maar kan gevaarlijk zijn waar het zich in kuilen en dalen verzameld (het is zwaarder dan lucht). De vulkaan uitbarsting in IJsland bespaarde 2.8 miljoen ton CO2 emissies omdat het het Europese lucht verkeer stil legde, en de illustratie van de verhouding tussen luchtvaart emissies en vulkaan emissies zou ons moeten schokken: Europese luchtvaart produceert continu het equivalent van (iets meer dan) twee ijslandse vukanen.

(bron)

De uitbarsting in IJsland

LED Logo by LEDrepair.nl

Wilt u uw bedrijfs logo in LED uitgevoerd, op grote afstand zichtbaar, met lage energie kosten. Neem even contact op met LEDRepair.nl om een inschatting van de prijs te maken. Elk ontwerp is mogelijk, zie de kleuren op de info pagina.

Graan Tekorten en Een Verkeerde Respons

"Farmers will need to sow an additional 10 million acres to boost
supplies of several crops. Supplies are expected to drop to 15-year lows
for corn and more than 40-year lows for soybeans, according to the U.S.
Department of Agriculture.(bron)"

Als deze ‘boost’ intensief wordt gedaan wordt in een poging de productie onder de veranderende klimaat omstandigheden gaande te houden de grond van potentieel bouwland net zo verziekt als de huidige gebieden. Wie rekening houdt met de stijgende olie prijzen en de realiteit van piek olie en de opmerkingen van oa de CEO van Monsanto dat biotech geen toekomst heeft snapt dat het een beter idee is om elke nieuwe hectare organisch (duurzaam) in cultuur te brengen.

Kern Fusie Gedemonstreerd in Italie?

Update : De Voice of Russia heeft de claims op serieuze manier onderzocht en meldt:

"There is not a single study indicating that cold fusion is essentially
impossible. There is a notion called muonic catalysis, in the course of
which the nuclei of muons you use instead of electrons are drawn closely
together, making the thermonuclear reaction possible at any
temperature. Given several failed attempts to apply this to
electrolysis, it is necessary to check this properly once again, (
Yevgeny Velikhov : Russian Academy of Sciences)."

Original article :

De italiaanse wetenschapper Andrea Rossi claimt koude kernfusie waarbij een investering van 400 watt leidt tot een stoom productie met 12 Kw warmte inhoud. De reactie in een nikkel gebaseerde catalysator is niet chemisch van aard. De claims zijn nog niet geferifieerd, maar lijken legitiem (beschijving van Marianne Macy van het proces en de bevindingen hier.

Koude kernfusie van waterstof maakt gebruik van het combineren van nikkel met waterstof (het gas trekt in het metaal) waardoor de waterstof kernen dicht bij elkaar kunnen komen (van nature stoten kernen elkaar af omdat ze positief geladen zijn). De zoektocht is naar een manier om de kernen dicht genoeg bij elkaar te brengen zodat ze samensmelten waarbij energie vrijkomt (zoals in de zon gebeurt). Tot nu toe is het niemand gelukt dit voor elkaar te krijgen, de experimenten worden vaak niet serieus genomen. Misschien binden individuele nikkelkernen individuele waterstof atomen die dan door de trilling van de nikkel kernen (vanwege de temperatuur) dicht genoeg bij elkaar in de buurt worden gebracht.


deel 1 deel 2 deel 3 (italiaans)

Om te weten of er fusie heeft plaatsgevonden kan gekeken worden naar de energetische input en output. Als er geen chemische reactie kan plaatsvinden (omdat de stoffen dat niet toelaten) maar er wordt wel meer energie geproduceerd dan er in het proces wordt gestopt dan is er de mogelijkheid dat het van fusie afkomstig is. In dit geval wordt 31 keer zoveel energie geoogst als wordt geinvesteerd.

"The reactor uses less than 1 gram of hydrogen and starts with about
1,000 W of electricity, which is reduced to 400 W after a few minutes.
Every minute, the reaction can convert 292 grams of 20°C water into dry
steam at about 101°C. Since raising the temperature of water by 80°C and
converting it to steam requires about 12,400 W of power, the experiment
provides a power gain of 12,400/400 = 31 (bron)"

It may be that this is an elaborate form of a Nickel Hydrogen battery. The reported production of copper would agree with nickel accepting a proton and should be clearly detectable. This may mean that the limiting feul becomes nickel, not hydrogen.

Wereld Voedsel Crisis Erkend

De BBC website heeft een stukje over een rapport van de Foresight Report on Food and Farming. Het rapport maakt een analyse van de voedsel productie in de komende decennia. Daarin gaan ze wel uit van een groei van de wereldbevolking en stijging van het welvaarts niveau, maar geven tegelijk aan dat voedsel productie goedkoper moet, dwz minder olie afhankelijk. Waarom? Omdat we anders zullen verhongeren. In de conclusie van de Executive summary wordt het probleem eindelijk ontdaan van de ‘geavanceerde technieken’ e.d. waarop de hoop sinds het begin van de Groene Revolutie ten onrechte op gevestigd is geweest. Net als Shapiro (de CEO van Monsanto) het al in 1995 aangaf: De bio industrie heeft geen toekomst.

"Many systems of food production are unsustainable. Without change, the global food system will continue to degrade the environment and compromise the world’s capacity to produce food in the future, as well as contributing to climate change and the destruction of biodiversity. There are widespread problems with soil loss due to erosion, loss of soil fertility, salination and other forms of degradation; rates of water extraction for irrigation are exceeding rates of replenishment in many places; over-fishing is a widespread concern; and there is heavy reliance on fossil fuel-derived energy for synthesis of nitrogen fertilisers and pesticides. In addition, food production systems frequently emit significant quantities of greenhouse gases and release other pollutants that accumulate in the environment."

Gas Energie Krijgt Idiote Subsidie in de VS : $8.25 per Watt

Een technologie die door de VS wordt gepushed als schoon is de zogenaamde Bloom Box. In de video hieronder ziet u dat het apparaat wordt aangeprijst als een mysterieus geavanceerd en modern wonderding dat je als een soort computer server in serie kunt opstellen en voila! Energie. Een schoon klimaat geweten.


Een van de eerste items op TV

"No Emissions, Saving $100.000 Electricity bill"

De video hierboven, een van de eerste over de Bloom box, is incorrect met de suggestie dat er geen emissies zouden zijn. Die zijn er wel, het ding verbrand namelijk gas. De besparing van $100.000 dollar aan electriciteit is ook makkelijk te verklaren, namelijk door naar de gasrekening te kijken. In een land waar feiten in de media om commerciele redenen lijken te zijn uitgebannen is zulk inzicht niet te verwachten. De presentatie van het geheel is een goed staaltje oplichterij.

Wat is een Bloom box?

In deze video wordt uitgelegd dat een Bloom box een gas fuel cell is, dat is geen nieuw idee. Onder de video een deel van een patent uit 1930 (Process for the production of electricity by means of a fuel cell). De kleine Bloom box die in de lucht wordt gehouden voor huishoudens kan net zo goed een belofte zijn. Met zulke bekende en voor de hand liggende techniek is het een makkie om succesvol te zijn, zelfs op het gebied van emissie reductie, want er wordt inderdaad bespard op het verlies van electriciteit tussen de centrale en uw huis (Lijkt tot 16% te kunnen zijn, maar de getallen worden niet van de daken geschreeuwd omdat je met dat verlies een mooie zonnepanelen subsidie zou kunnen bekostigen, nog even afgezien van de 50% die de centrale zelf minstens verspilt)


Patenten

Als het gaat om patenten dan zijn er heel wat van (zoekende op ‘methane fuel cell’), meer dan honderd die inmiddels verlopen zijn. Er is zelfs een patent op een geintegreerd systeem in combinatie met planten en vergisters, een beetje moeder natuur met electrische aansluiting. Al die innovatie is dus theater.

It was well known in 1930

Subsidie

Het is niet erg als er gas brandstof cellen worden gemaakt, wanneer die op biogas zouden draaien. Maar de beweging in de VS op het moment is om aardgas met een enorme energie investering en grote milieuschade (zie fracking) uit de grond te kloppen. Straks is een groot deel van de industrie op deze Bloom boxen overgestapt, net als in Nederland op de WKK installaties, en is de vraag om meer gas belangrijker voor de industrie dan de kwaliteit van ons drinkwater. Het is daarom te gek om te lezen dat de Bloom box in de VS par Kilowatt meer subsidie krijgt dan nodig is om TWEE KEER de capaciteit aan zonnepanelen te installeren. De Bloom box kost een ongelofelijke $12,5 per Watt, na subsidie nog steeds $4.25 per Watt, nog steeds 1.5 keer de prijs van zonneelectriciteit.

"A source told us recently that Bloom Servers prior to subsides sell for $12.50 a watt: $10 a watt for the box and $2.50 for the warranty. A 30 percent tax credit comes to $3.75 a watt. Add the $4.50 tax credit from California and the total comes to $8.25 a watt. (bron)"

Ecofatalisten

De strijd in de VS tegen de ecofatalisten (een betere naam schiet me niet te binnen) neemt toe, met aanklachten tegen het agentschap milieu bescheming (EPA) omdat ze of te laks (groenen) of te streng (fossielen) zijn, maar voorlopig is de oligarchie in dat land volstrekt niet geinteresseerd in de komende generaties. Gas, kolen, nuclear, PV omdat het moet, zonnethermisch is alweer ‘aan de verliezende hand’. Laten we oppassen dat we ons in Europa niet net zo afhankelijk maken van gas, want zoals we zien is dat nog twee keer zo duur dan (de consumenten prijs van) duurzaam ook!

We Komen Om In Het Gas

Het Internationaal Energie Agentschap heeft zojuist de reserves van aardgas aangepast. Het rekend nu ook het Shale Gas mee, het gas dat in rotsen zit opgeslagen en dat er met chemicalien en hoge druk uitgebroken wordt (het zogenaamde fracken). Met deze voorraad kunnen we nog 250 jaar verder.

Leuk om te weten dat als we dit als mensheid toestaan we zeker de Chathrate gassen en de tundra’s ontdooit hebben, en dus te maken zullen krijgen met het ongecontroleerd vrijkomen van methaan (een veel sterker broeikas gas) in zulke hoeveelheden dat het de oceanen zal vergiftigen, en waarschijnlijk ook de mensen, dieren en planten op het land.

De desastreuze effecten van shale gas fracking worden onderbelicht gelaten. Als de carcinogene chemicalien en methaan eenmaal in het drinkwater terecht zijn gekomen is de schade onomkeerbaar. Alleen omdat de overheden corrupt zijn wordt de werkwijze toegestaan. Waar zijn de leiders die wel iets geven om het welzijn van de bevolking, en welke bevolking laat zich telkens weer omkopen en omzeilen door de criminele gasboeren?

  • De giftige stoffen worden de grond ingepompt en komen in het grondwater terecht
  • De huizen en landerijen worden waardeloos omdat je er niet gezond kunt leven
  • Mensen krijgen langzaam medische klachten, sterven vroeger
  • In de VS heeft fracking geen verplichting het drinkwater te respeteren (vrijstelling door Dick Cheney)

"Cathy Behr, an emergency room nurse in Durango, Colo.,
had almost died after treating a wildcatter who had been splashed in a
fracking fluid spill at a BP natural gas rig. Behr stripped the man and
stuffed his clothes into plastic bags while the hospital sounded alarms
and locked down the ER. The worker was released. But a few days later
Behr lay in critical condition facing multiple organ failure.

Her doctors searched for details that could save their patient. The
substance was a drill stimulation fluid called ZetaFlow, but the only
information the rig workers provided was a vague Material Safety Data
Sheet, a form required by OSHA. Doctors wanted to know precisely what
chemicals make up ZetaFlow and in what concentration. But the MSDS
listed that information as proprietary. Behr’s doctor learned, weeks
later, after Behr had begun to recuperate, what ZetaFlow was made of,
but he was sworn to secrecy by the chemical’s manufacturer and couldn’t
even share the information with his patient.(bron)"

"She had treated a sick gas-field worker and breathed the fumes
on his clothes from a chemical called ZetaFlow for five or 10 minutes.
(bron)"

 "In the 1980′s, your Haliburton Company participated in drilling an
illegal oil well on my farm in Texas on the 4th of July, so no courts or
agencies were open. My husband and I did everything we could to protect
our pristine 70 acres with remnants of an ancient hardwood forest,
springs, spring-fed pond, wells, creek, wetlands, orchards, gardens and
prime farm land.

Days after the well was drilled, all the fish in my spring-fed pond
died. The water in my house well was poisoned and my husband and I could
never drink from it again (bron)."