Groen Wint, Of verliest?


Join our supporters! and Check our twitter account

Winst:

Geen diesel uit olie

Chevron geeft de pogingen op om kolen om te zetten in diesel. Dit proces waar koolstof wordt aangekleed met waterstof bij 1000 graden celsius gaat het niet worden. Waarschijnlijk omdat het te energie intensief is (dwz de co2 uitstoot vind plaats tijdens het maken van de diesel, met verlies, en dat is niet winstgevend). Chevron ziet het als iets om te doen over 10-15 jaar. Het kan eenvoudiger, zeker waar de zon een beetje schijnt, omdat er al jaren een proces bestaat om methaan te maken van CO2 en H2O mbt een nikkel catalysator en zonlicht. De negatieve kant van het verhaal is dat Chevron zich nu wel op olie en gas zal richten.

Anno 1899

Fast track EV

Obama wil 1 miljoen electrische auto’s op amerikaanse wegen in 2015, dat is vrij binnenkort. Deze push is onderdeel van zijn groene programma en past in de push voor het smart grid. Weinig mensen weten dat electrische autos een lange geschiedenis hebben in de VS (de eerste auto’s waren electrisch), en GM timmert naarstig aan de weg. Veel problemen zijn al decennia geleden opgelost maar omdat de olie maatschappijen de heerschappij hebben mochten de autofabrikanten geen concurent introduceren.

Verlies :

Fracking in Europa

Total zoekt een partner om in Zuid Frankrijk te beginnen met Fracken, zn. hydraulische fracken naar aardgas. Hun eerdere partner heeft zich uit de onderneming terug getrokken. Het feit dat Total een vergunning heeft is waanzin, de methode om aardgas te winnen is zeer vervuilend, onder meer omdat giftig Uranium wordt vrijgemaakt uit de rotsen (die onder hoge druk worden vergruist). Als het gas is gewonnen kan men het grondwater of wat zich in de aquifers onder de grond bevind voor consumptie afschrijven. Soms gebeuren er ook ongelukken (met de stoffen die in de grond worden gepompt) zo heeft Talisman momenteel zijn fracking operaties gestaakt.

Meer GMO, Nu ook Alfa Alfa

De plant die wordt gebruikt om land bij te laten komen en als veevoeder is nu ook in een GMO variant te krijgen. Volgens het nieuws item hebben de boeren toestemming gekregen om het te gebruiken (in de VS) wat meteen demonstreerd hoe misleidend GMO in de media wordt weergegeven. De boeren ontwikkelen zelf geen GMO, ze vragen niet om GMO, maar bedrijven als monsanto dringen de varianten op omdat ze daar geld mee verdienen. De GMO varianten zijn vaak van de terminator variant (geen vruchtbare zaden), soms bevatten ze pesticiden die niet kapot gekookt kunnen worden (dwz de planten zijn giftig gemaakt), soms zijn ze resistent gemaakt tegen insecticiden en pesticiden. Het is wachten tot de giftige stoffen in het vlees dat de Alfa Alfa heeft gegeten is aan te tonen.

"Irina Ermakova, a senior scientist at the Russian National Academy of Sciences, was shocked to discover that more than half of the baby rats in her experiment died within three weeks. She had fed the mothers GM soy flour purchased at a supermarket. (bron)"

Dubieus :

Er wordt 17 miljard uitgetrokken om een nieuwe hydroelectrische dam in de Amazone te bouwen. Dit is een standaard methode om landen in de schulden te steken, iets wat met Brazilie makkelijk kan omdat het olie reserves heeft om mee te betalen. Dit soort projecten zijn zelf een excuus om enorme hoeveelheden beton te storten die met groot verbruik van olie moet worden aangevoerd. Het is deste dubieuzer aangezien wetenschappers verwachten dat de hoeveelheid water in de Amazone met 85% zal afnemen, een ecologische holocaust van formaat en veroorzaakt door dezelfde idiote projecten in het verleden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *