Oceanen Leeg Gevist? Geef De Media De Schuld


Join our supporters! and Check our twitter account

Update: De UN wil een moratorium of blauwvin tonijn visserij. Da’s niet de eerste keer. Maakt het wel een goede gok van Mitsubishi om deze vissen in te slaan.


Mensen doen wat ze doen, ook als het zinloos en schadelijk is.

Sluipenderwijs zijn de moderne media verworden tot een gevaar voor de mensheid. Zelfs de NRC zet leugenaars zoals Bjorn Lomborg naast hoogleraren die (god weet waarom) rustig uitleggen dat het wel meevalt met het klimaat, dat we ons vooral niet op veranderingen moeten focussen omdat we toch wel een (bij voorkeur nucleaire) oplossing zullen vinden, ooit.

De Telegraaf steekt de kroon als het om het promoten van ons desastreuze gedrag gaat. Dat is omdat het een krant voor en door de voorstanders van de ‘vrije markt’ is, en die verkoopt zolang de voorraad strekt. In het artikel hieronder blijkt weer waar de klemtoon wordt gelegd. "We eten meer vis, vis is gezond" en, oh, de visstand moet dringend herstellen.

Vissen gaan get hoekje om, eet alleen kweekvis

Regelamtig wordt de alarmbel gerinkeld vanwege oa het uitsterven van de haai. Het is hier ook regelmatig gemeld dat Mitsubishi grote koelhuizen vol tonijn propt (bij min 15 Celsius) als speculatie op de prijs als de vissoort is uitgestorven. Haaienvangst is niet beschermd op open zee, want daar kunnen landen hun recht niet laten gelden (het is ook enorm duur).

We mogen best eens uit onze slof schieten, alle vissers in b.v. Europa hebben het 100% aan zichzelf te danken dat hun industrie aan het verdwijnen is, de laatste tijd mede geholpen door de mythe van duurzaam gevangen vis. MSC en ASC (duurzame vis) is even effectief tegen het uitroeien van de visstand als het legaliseren van marijuana is tegen het uitroeien van heroine gebruik.

Vissers zeggen twee dingen : 1. Ik wil mijn beroep aan mijn kinderen overdragen (succes!!) en 2. Ik moet de schulden van mijn boot afbetalen (de enige werkelijke harde reden). Laten we de schulden van alle vissers kwijtschelden en ze een opleiding geven tot kweekvisser + ondersteunend inkomen. De kweekvis industrie hebben we tenslotte nodig en de banken kunnen het geld er gewoon bijdrukken.

We wanen ons misschien nog op veilig terrein, maar de vangsten worden overal ter wereld overdreven om de indruk te wekken dat men kan doorgaan met vangen. Het FAO is wat dat betreft geen goede bron.

"De toenemende gerapporteerde aantallen van mondiale visvangst die het FAO jaarlijks publiceerden strookte niet met bewijs van vallende vangst hoeveelheden over de hele linie. Pauly en zijn onderzoekers aan de universiteit van Britisch Columbia keken in meer detail naar de statistieken uit China en ontdekten dat corrupte junior-officials vangst aantallen overdreven in elk district, terwijl senior-officials er op provinciaal niveau ook een deel bij optelden. Dit resulteerde in een totale vangst rapportage door het FAO die twee keer zo groot was dan de realiteit-een totaal vangst die de indruk gaf dat de visstand toenam (bron)."

Als u van vis houd, heeft u NIETS aan de telegraaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *