En dan zijn er ook nog Vulkanen


Join our supporters! and Check our twitter account

Momenteel heeft de Kirishima vulkaan in Japan een uitbarsting

Vulkanen stoten per jaar gemiddeld 130 miljoen ton CO2 en andere gassen uit. Het gas verspreid zich snel maar kan gevaarlijk zijn waar het zich in kuilen en dalen verzameld (het is zwaarder dan lucht). De vulkaan uitbarsting in IJsland bespaarde 2.8 miljoen ton CO2 emissies omdat het het Europese lucht verkeer stil legde, en de illustratie van de verhouding tussen luchtvaart emissies en vulkaan emissies zou ons moeten schokken: Europese luchtvaart produceert continu het equivalent van (iets meer dan) twee ijslandse vukanen.

(bron)

De uitbarsting in IJsland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *