Gas Energie Krijgt Idiote Subsidie in de VS : $8.25 per Watt


Join our supporters! and Check our twitter account

Een technologie die door de VS wordt gepushed als schoon is de zogenaamde Bloom Box. In de video hieronder ziet u dat het apparaat wordt aangeprijst als een mysterieus geavanceerd en modern wonderding dat je als een soort computer server in serie kunt opstellen en voila! Energie. Een schoon klimaat geweten.


Een van de eerste items op TV

"No Emissions, Saving $100.000 Electricity bill"

De video hierboven, een van de eerste over de Bloom box, is incorrect met de suggestie dat er geen emissies zouden zijn. Die zijn er wel, het ding verbrand namelijk gas. De besparing van $100.000 dollar aan electriciteit is ook makkelijk te verklaren, namelijk door naar de gasrekening te kijken. In een land waar feiten in de media om commerciele redenen lijken te zijn uitgebannen is zulk inzicht niet te verwachten. De presentatie van het geheel is een goed staaltje oplichterij.

Wat is een Bloom box?

In deze video wordt uitgelegd dat een Bloom box een gas fuel cell is, dat is geen nieuw idee. Onder de video een deel van een patent uit 1930 (Process for the production of electricity by means of a fuel cell). De kleine Bloom box die in de lucht wordt gehouden voor huishoudens kan net zo goed een belofte zijn. Met zulke bekende en voor de hand liggende techniek is het een makkie om succesvol te zijn, zelfs op het gebied van emissie reductie, want er wordt inderdaad bespard op het verlies van electriciteit tussen de centrale en uw huis (Lijkt tot 16% te kunnen zijn, maar de getallen worden niet van de daken geschreeuwd omdat je met dat verlies een mooie zonnepanelen subsidie zou kunnen bekostigen, nog even afgezien van de 50% die de centrale zelf minstens verspilt)


Patenten

Als het gaat om patenten dan zijn er heel wat van (zoekende op ‘methane fuel cell’), meer dan honderd die inmiddels verlopen zijn. Er is zelfs een patent op een geintegreerd systeem in combinatie met planten en vergisters, een beetje moeder natuur met electrische aansluiting. Al die innovatie is dus theater.

It was well known in 1930

Subsidie

Het is niet erg als er gas brandstof cellen worden gemaakt, wanneer die op biogas zouden draaien. Maar de beweging in de VS op het moment is om aardgas met een enorme energie investering en grote milieuschade (zie fracking) uit de grond te kloppen. Straks is een groot deel van de industrie op deze Bloom boxen overgestapt, net als in Nederland op de WKK installaties, en is de vraag om meer gas belangrijker voor de industrie dan de kwaliteit van ons drinkwater. Het is daarom te gek om te lezen dat de Bloom box in de VS par Kilowatt meer subsidie krijgt dan nodig is om TWEE KEER de capaciteit aan zonnepanelen te installeren. De Bloom box kost een ongelofelijke $12,5 per Watt, na subsidie nog steeds $4.25 per Watt, nog steeds 1.5 keer de prijs van zonneelectriciteit.

"A source told us recently that Bloom Servers prior to subsides sell for $12.50 a watt: $10 a watt for the box and $2.50 for the warranty. A 30 percent tax credit comes to $3.75 a watt. Add the $4.50 tax credit from California and the total comes to $8.25 a watt. (bron)"

Ecofatalisten

De strijd in de VS tegen de ecofatalisten (een betere naam schiet me niet te binnen) neemt toe, met aanklachten tegen het agentschap milieu bescheming (EPA) omdat ze of te laks (groenen) of te streng (fossielen) zijn, maar voorlopig is de oligarchie in dat land volstrekt niet geinteresseerd in de komende generaties. Gas, kolen, nuclear, PV omdat het moet, zonnethermisch is alweer ‘aan de verliezende hand’. Laten we oppassen dat we ons in Europa niet net zo afhankelijk maken van gas, want zoals we zien is dat nog twee keer zo duur dan (de consumenten prijs van) duurzaam ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *