De Opinies van Claude Allègre

In de Volkskrant kan men een stuk lezen door Claude Allègre mbt de vraag hoe dringend we de wereld koolstof vrij moeten maken. Ik heb de titel even herschreven, anders absorbeert de lezer een leugen nog voor hij zich in de ‘argumenten’ van Claude heeft verdiept. Hij beweerd dat wetenschappers worstelen met de waarnemingen dat de aarden de laatste 10 jaar niet zou zijn gewarmd. De Volkskrant is wel vaker in staat om lakheid te motiveren met artikels die beweren dat er niks aan de hand is, bv. “Gassende Zee laat nog even op zich wachten”. Een beetje hetzelfde als een piloot die meedeelt "Onze motoren zijn kapot, maar we kunnen nog minstens 5 km zonder problemen vooruit!". Een ander bericht : "Smelten poolkap bereikt historisch dieptepunt" yep, sure.. de afbeelding hieronder laat te temperatuursanomalie op de Noordpool zien, in 2010 was het daar 10 graden warmer dan normaal.

 Claude Allègre is een bekende in de kringen van klimaat wetenschappers. Hij is een ‘imposter’.  

"nearly every explanation, graphic, or citation in this book is misleading or just plain wrong

Maar er zijn andere redenen om CO2 zeer serieus te nemen: De oceanen en wat daar in leeft kan niet omgaan met een sterke toename van CO2, ongeacht de temperatuurs stijgingen. CO2 verzuurt het water waardoor organismen, planten en dieren, zich moeilijker voortplanten, staande houden. Vissen blijken allerlei problemen te ondervinden van het gif CO2, net als mensen. Niet voor niks ademen wij om CO2 kwijt te raken, niet om O2 te winnen. Dode oceanen veranderen in gasende moerassen, en die gassen, met name H2S zullen vervolgens leven op het land onmogelijk maken.

"In summary, Allègre presents a ‘true curve’ which is hand-drawn, in which an Antarctic temperature record is described as a global mean, on which he imposes a long term trend which is credited to Sime and colleagues who completely disown it. And the irony of ironies? Sime’s results are based on a climate model.

Het zou extreem fijn zijn als de Volkskrant (misschien als enige) zou ophouden met ruimte geven aan het voortduren van twijfel zaaien. Eminente individuen doen niet ter zake in de wetenschap, het is het anonyme voetvolk dat alles heeft gecheckt, en voor het statistisch onweerlegbare beeld zorgt, net als al in 1957, 1988, 1995, dat onze planeet abiotisch wordt oiv van het gebruik van fossiele brandstoffen. Nog nooit zijn diersoorten zo snel uitgestorven, de signalen dat we iets fout doen zijn alles overstemmend. Laten we mensen als Claude geen gelijk podium bieden. Ik wil ook wel poneren dat bananen de oorzaak zijn van alle problemen op aarde, dat het innerlijke leven van mosselen eist dat we stoppen ze te frituren en ze een heimat gunnen in de Schelde. Draaideuren en gekken zijn er genoeg, en de Volkskrant moet leren filteren. 

Leave a Reply