Nee hoor, olie maatschappijen zijn niet aan de macht!

Lalalala nee hoor! Geen corruptie hoor!! 

De overheid (ook in Nederland) wordt betaald van miljarden aan belasting inkomsten van de kiezers, maar dat is soms kennelijk niet genoeg 

Waarom zou een olie maatschappij de regering ‘sponsoren’. Het lijkt onderhand lucratiever om te gaan werken voor een campagne organisator, want daar komt zoveel geld terecht, of de media. Terwijl de grootste olie ramp in de laatste decennia (Shell, Noordzee) wordt weggemoffeld en de overgang naar duurzaamheid lijkt op een poging te bevallen in de derde week (het kind, de PV industrie wordt aan alle kanten door financiele manipulaties belaagd) kan de politiek zich op een goed belegde boterham verheugen door eenvoudig weg de olie berdijven hun gang te laten gaan, of door de concurentie van hernieuwbare energie af te houden? Engeland zit een beetje klem, net als Belgie, hun olie is op, Argentinie wil de olie van de Falklands niet afstaan, Er is nieuw antagonisme tussen Engeland en Europa. 

200 ton olie ter vergelijking, de Exxon Valdez lekte 36,000 ton olie.

Het demonische windkartel

Hoe zou het zijn als een criminele bende heel Scotland in de afgelopen eeuw had volgezet met windturbines. Engeland zou haar industrie volledig met wind hebben opgebouwd, alle rijkdom zou komen door de explort van allerlei soorten producten, van pasteitjes tot electrische Jaguars, en het bankwezen zou op de electriciteits distributie gezeten hebben door geld te lenen dat bij de windturbine eigenaren zou eindigen, of in pensioenen en andere spaarrekeningen. Een groep die beweerde dat er olie in de Noordzee te vinden was zou worden uitgelachen. Veel te duur! Golf energie? Veel te duur! Bouw toch een windturbine! Dat is tenminste schoon! Maar waar het om gaat is dat banken te horen krijgen dat ze geen business meer van het windkartel hoeven te verwachten als ze geld lenen aan de olie of golf energie ontwikkelaars. En reken dat hetkartel de politici onder controle zou houden. Dit pleit ze niet vrij, want we mogen van volksvertegenwoordigers verwachten dat ze een sterker moreel besef hebben dan de eerste de beste colporteur. 

Leave a Reply