COP15 : Op naar COP16

Obama’s Copenhagen Speech

De COP15 heeft geen bindende targets opgeleverd. Dit was een van de scenario’s die werden voorzien. De VS verwijt voornamelijk China geen transparatie toe te laten in de controle van emissies, maar dit is dezelfde tactiek als tegenover Iran wordt gehanteerd. Wanneer is transparantie bereikt, en is dit niet gewoon een truc om de aandacht van het feit af te leiden dat China wel reducties toezegt, en de VS in weze niet.

Evo Morales was kiritisch op het rommelige proces en riep op om het kapitalistische systeem de schuld te geven.

Ieder gaat zijn eigen weg lijkt het, en het is slechts een kwestie tijd voor competitie de uitstoot weer op het maximaal haalbare niveau brengt. Fossiele brandstoffen zijn nog goedkoop, want niemand zal daar in het belang van onze planeet aan tornen. Dus op naar COP16 in een nog grimmiger wereld, en laten we de alternatieven zo snel mogelijk goedkoper maken.

Leave a Reply