Fukushima Niet Stabiel

Terwijl ouders in Japan protesteren omdat hun kinderen aan teveel straling blootstaan roert er iets in reactor nr. 1. Droge splitstof is in de zn. drywell gevallen en dat betekent een flinke sprong. Yeey, winning! Nietwaar Max? 

(bron)

Ondertussen maakt een tropische storm Songda zich op om recht over Fukushima te passeren. Dat zal in ieder geval veel regen betekenen en dus meer radioactiviteit is zee.

(bron)

Deze reactoren zijn zelfs nog in staat om spontaan te exploderen, zeker nu is toegegeven dat een meltdown vrijwel direct na de aardbeving plaatsvond (de tsunami speelde geen essentiele rol bij de ramp zoals eerder werd verondersteld). Het is een zeer hete mix van stoffen die uiteenvallen en daarbij deeltjes de wereld in slingeren die andere stoffen uiteen kunnen laten vallen. Er kome giftige stoffen vrij waar je kanker van kan krijgen in massale hoeveelheden, zoveel dat het in Europa meetbaar is.

Kern energie heeft ongekende mogelijkheden. De hele wereld ondervind risico en schade, het is een cliffhanger van jewelste. Betrokken partijen verdienen miljarden. Gratis publiciteit! Het is echt op heen enkele manier te vergelijken met een saaie windmolen die in brand vliegt of een golf generator waar een boot tegenaan vaart. Tenzij het een boot is met kernafval natuurlijk.

Leave a Reply