Schimmel in GM Soja en Mais veroorzaken onvruchtbaarheid en miskramen

Lees ook ‘intensief versus organisch’ de methodes zijn even productief!

Een verontruste plant patholoog Dr. Don M. Huber coordinator van Emergent Diseases and Pathogens committee of the American Phytopathological Society heeft een brief geschreven aan lanbouw secretaris Tom Vilsack over een zieke verwekkende schimmel die in de zogenaamde Roundup Ready GM varianten wordt aangetroffen. Roundup Ready betekend dat de gewassen genetisch zijn gemanipuleerd om het onkruid verdelgingsmiddel Roundup te verdragen.

Een gif waarvan de effecten verontrustend zijn

uber waarschuwd dat de export van deze gewassen onmogelijk wordt als blijkt dat ze schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben, dat was al bewezen overigens. Het GM beleid is geheel in handen van de grootste veredelaar Monsanto, en recent werd bijvoorbeeld zonder nader onderzoek het gewas Alfa alfa goedgekeurd om te worden verbouwd. Europa voert een rationeel beleid, op basis van grondig wetenshappelijk onderzoek over de risico’s van GM gewassen, en heeft dientengevolge nog niet veel voor verbouwing in Europa toegstaan. 

“I believe we’ve reached the tipping point toward a potential disaster
with the safety of our food supply. The abuse, or call it over use if
you will, of Roundup, is having profoundly bad consequences in the soil.
We’ve seen that for years. The appearance of this new pathogen may be a
signal that we’ve gone too far.”

Huber wil een moratorium op het gebruik van Roundup verdelger en de GM gewassen die er bij horen omdat het het ontstaan van ziektes bevordert en giftig blijkt voor dieren.

“It is well-documented that glyphosate promotes soil pathogens and is
already implicated with the increase of more than 40 plant diseases; it
dismantles plant defenses by chelating vital nutrients; and it reduces
the bioavailability of nutrients in feed, which in turn can cause animal
disorders.

De schimmel veroorzaakt plotselinge sterfte in soya gewassen en verpietering bij koren, het maakt vee 20% minder vruchtbaar en vergroot het aantal miskramen.

Clothidinin

Duitsland heeft al een keer in aller ijl een moratorium op het gebruik van Clothianidin moeten afroepen omdat het zeer persistent en zeer giftig bleek voor men name bijen. En dat terwijl dat uit onderzoeken gebleken was. Het blijkt dat de van zichzelf zo volle bioindustrie slechts een excuus is om met patent beschermde gewassen chemicalien en nu zelfs dieren op de markt te brengen, zonder enige zorg voor de mogelijk desastreuze gevolgen voor de landbouw.

Soya, Koren Suikerbieten en GM

In europa worden wel Roundup Ready suikerbieten verbouwd. Het is belangrijk op te merken dat het GM protest voorheen ging om het veredelen van gewassen, het verstoren van de natuurlijke ontwikkeling etc. Wat Monsanto ook doet is planten creeren die zelf gifstoffen maken. Die gifstoffen leiden dan tot orgaan in de mensen die de planten eten. De onderzoeken melden dat dit gif wel door koken kapot gaat, maar dan praat men wel over koken bij hoge temperaturen over irreel lange perioden.

Leave a Reply