Is Er Genoeg Olie Om De Schulden Van De Wereld Te Betalen?

Het olie gebaseerde bankwezen heeft aangemaakt die zich nu heeft geacummuleerd in de vorm van schuld. Deze schuld is vele malen get bruto product van de wereld, en grotendeels frauduleus (dwz, voortkomend uit derivaten die eigenlijk weddenschappen zijn). Los daarvan is er een interessante vraag, namelijk of er, als we deze schulden uit economische groei willen betalen, er uberhaupt wel genoeg fossiele energie bestaat om dit ooit te doen. Me zou kunnen zeggen dat we laternatieve energie wel nodig hebben om onze economieen in staat te stellen genoeg te produceren om de schulden af te betalen.

Max Keiser:

"I am keeping my eye on what I call the eco-eco unraveling. I heard
an interesting data point last week (Jeff Rubin), the kind that sticks in my head for
days and breeds lots of additional thoughts and ideas; that the
oil-dependent growth needed to pull various economies out of debt is
greater than the oil in the ground to enable that growth. In other
words, there is more debt than there is oil to power the necessary
growth to overcome it.
"

Natuurlijk moeten we onszelf even tot de orde roepen om de situatie werkelijk te begrijpen. De schuld is namelijk gecreerd om olie te kopen, olie die over de hele wereld productiviteit veroorzaakte. De schuld is dus geen reele schuld die mensen voelen als ze zich bijvoorbeeld voor andere mensen hebben ingespannen. Het grootste deel van de schuld symboliseert banken die iets terug willen waar ze geen recht op hebben.Ze hebben er geen recht op omdat ze het risico niet willen erkennen dat hoort bij het verstrekken van leningen.

De wereld kan kiezen: of de schuld proberen af te betalen en dan heeft het alternatieve energie nodig, of deze kwijtschelden en dan is er geen voorspelbaarheid, wie de olie die er nog is zal krijgen of hoe die zal worden benut. Momenteel probeert India olie van Iran te kopen voor goud. Dat is de meest vreedzame manier van het omzeilen van de schulden en het financieel systeem, maar ook geen houdbare situatie. Het lijkt er op dat of we nu doormodderen of een eind maken aan de schulden, in beide gevallen zijn energie alternatieven noodzakelijk voor economische groei.

Leave a Reply