Undercover Agent Toont Valse Spel En Provcatie Door Justitie In Engeland

Een under cover agent in een milieu actie groep in Engeland heeft een lang proces tegen de activisten onmogelijk gemaakt door niet langer mee te werken zoals door de politie gepland. Zijn undercover status, en het feit dat hij tegen zijn medeactivisten zou getuigen werd duidelijk nadat deze hem als zodanig hadden herkend.

De zaak was gebaseerd op het plan van de activisten om de centrale van Ratcliffe-on-Soar te bezetten. Deze waren dat echter niet van plan en het was de rol van de undercover agent om te getuigen dat dit wel het geval was. Afgelopen woensdag is echter bewijs aangedragen dat er geen bezettings plannen waren, en daarmee is de zaak van het OM niet langer haalbaar.

De schijnbaar valse opzet om een groep aan te zetten tot serieuze misdaden om vervolgens tegen ze te getuigen roept bizonder ernstige vragen op. Was het de intentie van de politie om een voorbeeld te maken en hardere acties te rechtvaardigen?

De undercover agent was kennelijk overtuigd door de argumenten van de activisten en stond daarom achter de burgerlijke ongehoorzaamheids acties.

Er is een ander valide argument waarom het OM deze provocatie zaak opzettelijk zou kunnen hebben laten vallen, en dat is dat het misschien in de rechtszaal bewezen zou worden geacht dat het klimaat probleem een bedrijging is voor iedereen, en dat daarom ook illegale actie gerechtvaardigd is. Dit principe is samengevat in het project "Self Defense Against Extinction" van ondergetekende.


Leave a Reply