Tweede Centrale in Borsele?

Ten eerste, de kernbrandstof is bijna op. Ten tweede, Nederland heeft een overvloed aan electriciteit. Ten derde, ook al was er nucleaire brandstof, wie denkt dat wij die zouden krijgen? Ten vierde, hoeveel photovoltaische capaciteit is te realiseren voor die 12 to 18 miljard ? Genoeg PV voor 1.3 mln huishoudens

De Energie Regering van Europa draait ons een rad voor ogen met het Smart Grid. Ze vreest snel overbodig te worden vanwege de verwachtte shift naar duurzaam decentraal. De lobbie strijd met hand en tand om wetten er door te drukken die dat een moeizaam proces maken. Het tegenhouden van de electrische auto bv. is onderdeel van de strategie omdat al snel zou blijken dat deze het smart grid niet rechtvaardigen, en deze energie kunnen opslaan en nuttig maken, thuis of op het werk die anders aan het Smart Grid geleverd zou worden.

Nucleair is een dood spoor, dat is zo duidelijk dat het pijn doet. Met de verkiezing van de VVD is er echter weer kans voor die onzin. Omdat onze Energie regering niet de welvaart of ons welzijn hoog in het vaandel heeft, maar slechts de onverdiende machtsbasis door onverdiende winst.

Leave a Reply