Hyperduurzame Accu te Koop, NiFe (Edison)

We hebben hier verschillende malen geschreven over batterijtechnologie die duurzamer is dan de loodaccu. Het is niet vreemd dat er betere producten dan loodaccu’s voorhanden zijn, ze zouden prima goedkoper kunnen zijn. De economische wetten schrijven echter voor dat producten vervangen moeten worden. Dat zorgt immers voor cashflow. Nu we het continue herinvesteren een beetje moe worden ligt er een kans voor superieure producten. De Nickel IJzer, NiFe of Edison batterij is superieur.

Edison maakte electrische auto’s met de Edison accu. Ze werden ook in treinen gebruikt omdat ze goed tegen schokken kunnen. 

Ja,ja, dat zal wel denk u. Maakt niet uit voor ons, we zijn blij om te kunnen melden dat een accu waarvan het oudste werkende exemplaar meer dan 100 jaar oud is, gewoon kan worden gekocht. Het gaat om de NiFe, IJzer Nickel of Edison batterij (Edison vond hem uit). Edison noemde het de ‘perfecte accu’ omdat hij niet zuur, zeer robuust en van gangbare materialen gemaakt was.

Edison NiFe batterijen uit 1930 die nog steeds werken 

De moderne versie 

Het lijkt dat er een lichte groei zit in de producenten van de NiFe accu.

Klik voor groter beeld (bron)

Het geheim van de lange levensduur ligt in de manier waarop vervorming van electroden wordt voorkomen. Deze kunnen worden vastgehouden in ruimtes waar ze niet uit kunnen, zodat ze de chemische verandering talloze keren kunnen ondergaan. In lood accu’s lost het lood op, maar keert het op onvoorspelbare plaats terug.

Recente innovatie kan de Edison batterijen zeer snel oplaadbaar maken, maar dat gaat nu ook al snel genoeg. (bron)

Edison accu’s kunnen worden overladen, helemaal leeg gehaald, droog gekookt, en weer nat gemaakt zonder schade. Er kan wel waterstof ontstaan, en zelfs dat kan met een catalysator worden terugveranderd in water. De accu’s hebben een ruim reservoir zodat ze maar eens in de zoveel jaar hoeven te worden bijgevuld, een onschadelijk werkje itt het bijvullen van lood accus.

Een flinke batterij NiFe Accu’s

Edison Accu’s hebben omdat ze prima tegen overladen kunnen geen load balancers oid nodig. Dit maakt dat je voor gegeven voltage twee opties hebt, namelijk genoeg accu’s kopen (voor 12 volt 10 stuks a 1,2 volt), of je koopt er een paar, bv 4 stuks voor 5 volt en pompt de 5 Volt naar 12 Volt met een DC/DC converter. Omgekeerd kan men zonnepanelen de accus direct laten opladen.

Meer informatie 

Leave a Reply