Bikinihaul.com
 

Vernietigende Onthulling van Commerciele Klimaat Lobby

Een internationale samenwerkingsverband van door journalisten heeft geleid tot een rapport over de invloed van het bedrijfsleven op de invoering van klimaatwetgeving. Deze invloed blijkt zeer groot en gecoordineerd en blijkt gericht op het blokkeren en verzwakken van regels en wetten die noodzakelijk zijn om rampzalige klimaatverandering te voorkomen. Men moet zich realiseren dat waar de wetten worden gemaakt in het algemeen belang, de lobby slechts het financiele belang van de betrokken bedrijven dient. Het verdedigen van financieel belang en banen klinkt vaak positief, maar dat zou niet zo zijn als het bv om en een drugskartel zou gaan, het ligt er aan waar het geld mee wordt verdiend. Hieronder de hoofdpunten:

  • De druk van de lobby is het meest zichtbaar in the ontwikkelde landen, waar officiele data laten zien dat duizenden bedrijfsrepresentanten gepoogd hebben de klimaatwetgeving te binvloeden. In de VS werken nu ongeveer 2,810 klimaat lobbyisten — vijf lobbyisten voor elk lid van het Congres — dit is 400 percent meer dan zes jaar geleden. In Australie, Canada, en de Europese Unie, werken honderden andere lobyisten om de emissie regels te blokkeren of verzwakken.
  • Grote corporaties betalen internationale initiatieven om het debat te beinvloeden, voorbeelden zijn Peabody Coal, de grootste steenkoolmaatschappij in Australie en de VS; olie gigant Exxon Mobil in Canada, de Europese Unie, en de VS. Hoewel de organisaties veelal landelijk zijn, hanteren de opponenten van klimaat actie dezelfde angst strategieen over de hele wereld, hieronder vallen de drieging van grootschalige blackouts en het verlies van banen.
  • Als resultaat van de krachten die strengere emissiewetgeving blokkeren heeft geen van de ontwikkelde landen een doel gesteld dat volgens de expert rampzalige klimaat effecten kan voorkomen.
  • Alle landen staan onder zware druk van de fossiele industrie en andere carbon intensieve industrieen om het tempo van de onderhandelingen te vertragen. Het is niet alleen een strijd tussen de arme en de rijkere landen.
  • In plaats van een frontale aanval op klimaat wetten hanteren de lobbies nu een subtielere methode van uitholling van binnen uit.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *