Poolwind als gevolg van verschuivende Jetstream

In Engeland zal de winter een doorstart maken. De temperatuur zal 20 graden dalen omdat er wind direct van de Noordpool over het eiland zal waaien. 

”A changing climate leads to changes in the frequency, intensity, spatial extent, duration and timing of extreme weather and climate events, and can result in unprecedented extreme weather and climate events,”(bron)

Deze extreme veranderingen in temperatuur zijn een gevolg van het smelten van de Noordpool. Het was er 10 graden warmer dan gebruikelijk afgelopen december. Engeland (maar ook de rest Europa) kampt niet alleen met droogte, maar ook met risico’s voor bomen en planten, waarvan met een plotse terugkeer van vorst de knoppen kunnen kapotvriezen. Dit is een van de problemen die niet meer zullen verdwijnen, ook al kiezen we morgen allemaal voor het stimuleren van duurzame energiebronnen en het afbouwen van de carbon/credit economie. 

(bronLeave a Reply