De Markermeer Zonnecentrale

Intro

Dit is de nieuwe website ter promotie van de Markermeer Zonnecentrale. Het plan is om een grote zonnecentrale te bouwen op het Markermeer met inbreng van alle nederlandse gemeenten, die dan zelf over de gewonnen energie kunnen beschikken. Het Markermeer is rijksgrond, het rijk beslist er over, en het is dus de hoop dat dit gebeurt.

Nodig mij uit voor een presentatie! App naar 0644311561

Klik op de afbeelding om naar de petitie te gaan..

Het Project

Er zijn veel details te melden wat betreft dit concept, deze zullen in andere blogposts worden ondergebracht (net als op de orignele website). Niet alleen kun je energie opwekken, dwz stroom en warmte, maar ook woningen realiseren, recreatie gebieden en jachthavens, viskwekerijen.

  • Energie opwekken
  • Drijvende woningen
  • Vis productie
  • Recreatie

De kosten zullen over jaren gespreid zijn en men kan externe partijen interesseren om mee te bouwen (zoals Tata en Meta). Ook kan innovatie op gebied van zonnepanelen veel in de kosten schelen.

Technische details

Voorbeelden drijvende zonnecentrales

Als u contact wil opnemen kan dat via email naar frits@rincker.nl ovm de Markermeer Zonnecentrale