Voorbeelden Drijvende Zonnecentrales

Algemene informatie over drijvende zonnecentrales

Drijvende zonnecentrales nemen de vorm van verschillende soorten drijvende ondersteuning met daarop zonnepanelen. Dat zijn nu nog zware panelen, maar in sommige gevallen al lichtere dunne film panelen. De drijvende structuren kunnen bestaan uit een plastic zeil dat als boden van een grote circulaire ponton dient of individuele blokken waarop de panelen gemonteerd worden.

Europe’s largest floating solar plant opens in France

Er is intussen veel ervaring met dit soort centrales, ook met de snelle uitrol ervan, dit kan doorgaans vanaf de kant. De drijvende blokken kunnen dan op hun plaats worden geduwd en genankerd. Grote centrales van 150 MW zijn geen uitzondering meer. Hieronder een aantal links naar projecten.

Biggest ‘floating solar park’ in Europe will open this year in Portugal

Shining Bright: India’s Largest Floating Solar Power Plant

Europe’s largest floating solar plant opens in France

German firm builds floating solar plant on quarry lake

Floating PV for unused swimming pools

Malaysia’s water reservoir to host 150 MW floating solar plant

GCLSI used in Albania’s Largest Floating Solar Project

#mmzc_voorbeelden_drijvende_zonnecentrales