Startpunt Voor Noordzee Zeewier en Wave Farms?

ECN heeft al uitgerekend hoeveel gas er van zeewier te maken is. Er staat een platform te koop dat als vergassings station en overslag kan dienen voor deze nieuwe generatie Noordzeegas, er moet nog een opslag tanker naast, maar die is vast ook wel ergens te krijgen. Met wat wageningers (wie niet waagt..) van de Zeeboerderij en wat innovatie op het gebied van mechanische zeewierkeweek zijn we zo in business. Niks mis met een gasrotonde, als hij maar CO2 neutraal is..

Boor platform te koop

"The platform has been on stream for some ten years, and is therefore in a very good condition. When it can be reused, why scrap it? For a buyer, this may mean quicker and cheaper development of a field than if a brand new platform must be built. Reuse will also have substantial environmental benefits,” says Shahnaz Jafargholi, project manager of the Huldra sale project in Statoil. 

Leave a Reply