Climate change and large-scale human crisis

Dit blog handhaaft de overtuiging dat onze economische crisis een energie crisis is, en dat de krediet contractie tot doel heeft de energie die anders gekocht zou worden aan andere, meer productieve kopers bschikaar te maken, danwel om de afwezigheid van energie om te verkopen te verhullen. Of het nu de klimaat verandering is die alles ‘duurder’ maakt (dwz arme kopers met lege handen laat) of de krediet contractie, het is duidelijk dat de sociale onrust toeneemt.

"Our findings indicate that climate change was the ultimate cause, 

and climate-driven economic downturn was the direct cause, of large-scale human crises in preindustrial Europe and the Northern Hemisphere."

(bron

Onrust ontstaat als de eerste levensbehoeften in gevaar komen. Als mensen honger krijgen gaat het de verkeerde kant op. De prioriteit zou dus moeten liggen bij de voedsel voorziening. Financieel is daar echter weinig te beleven, dus tot onze regering werk maakt van het ontluikend inzicht in de nutteloosheid van ons internationaal financieel systeem blijft het spannend. Een tweede zorg als die eerste al was gesust zou zijn dat we niet moeten geloven dat het nog beter wordt. Dus wanneer een gebied minder aantrekkelijk of ongeschikt wordt voor landbouw moet het weer geschikt worden gemaakt, want anders trekt de landbouw zich terug tot er niks meer van over is. 

Leave a Reply