Occupy Wallstreet voor een Groene Lente?

Veel normale organisaties zijn deel van de protesten die momenteel plaatsvinden op Wallstreet. Het zijn protesten tegen de mensen die misbruik hebben gemaakt van het vertrouwen dat we wetterlijk verplicht zijn te hebben in banken en de macht van de corporations.


Een groot verschil met andere landen is dat de banken van Wallstreet mogen speculeren met spaargeld. Een ander groot verschil is dat de prijzen van veel materialen (kolen,olie, staal, goud) nog steeds op markten in eigendom van Wallstreet in dollars worden verhandeld.

Een bezetting van Wallstreet is geen anarchistische beweging, het is de reactie die werkt, die altijd heeft gewerkt, en die noodzakelijk is voor het verbeteren van de leefsituatie van het merendeel van de amerikanen, de zn. 99%. Er zitten echter haken en ogen aan.

JP Morgan Chase Owns Half Copper Stockpile

De voornamelijk door JP Morgan Chase Bank beheerste wereldmarkt fungeert om de VS te voorzien van wat het land nodig heeft. JPMC deelt ook de foodstamps uit, via een debit card, waarmee de straatarmen zich een maaltijd kunnen aanschaffen. JPMC is eigenaar van de COMEX, waar de prijzen van goud en zilver schijnbaar laag worden gehouden (de link met fysiek valt steeds duidelijker uit elkaar), COMEX contracten garanderen niks. Dus de mensen die protesteren zijn afhankelijk van de orde die de banken van Wallstreet hebben geschapen.

CME raises Comex gold margin requirements

Door de margins (reserves die de handelaar in cash moet hebben om koersverlies op te vangen) de vergroten kan de CME handelaren dwingen hun goud en zilver te verkopen. Daardoor kan een prijsdaling worden geforceerd. JMPC en andere banken zijn vrijgesteld van deze regels. In het verleden zijn de marges soms hoger dan 110% geweest, wat aangeeft dat ze al eerder als instrument zijn gebruikt voor prijsmanipulatie (want meer dan 100% geld achter de hand houden voor eventueel verlies is onzin).  

‘End de Fed’, het beeindigen van de Federal Reserve Bank (een prive bank die de dollars creert en aan de VS leent) is alleen een oplossing als de hulpbronnen die met die dollars beschikbaar zijn ook worden overmeesterd. Dat is een complex probleem. Het geloof van mensen dat een situatie met geld is te beheersen is een diep gewortelde misconceptie. Het Pentagon heeft (zelf verkondigd) lak aan geld, met geld doe je niks, met geld kun je niks, als niemand er iets in ziet om er eigenaar van te zijn. Die situatie kan ontstaan als Wallstreet zonder beleid wordt vervangen. Dit is de dreiging die in 2008 door Wallstreet (Hank Paulson) werd uitgevaardigd, laat ons verderspelen, of we trekken de stekker er uit.

$700 billion sounded about right.. The FED channelled it’s own $1,2+ trillion without congressional approval since 2008..

Energie is de sleutel van macht. Een leger kan niks zonder brandstof. Oorlog is onmogelijk. Uw geld en ook de dollars zijn niks waard als producenten geen producten kunnen maken, Net als een baal dollars droppen in Somalie geen redding brengt, helpt een baal dollars in een land zonder energie niks, tot je hem aansteekt.

Het is goed mogelijk dat de hele wereld gijzelaar is van de huidige olie producenten, dat die net als Wallstreet dreigen de stekker er uit te trekken (zoals Saddam deed in de Golf Oorlog) als de nering niet netjes blijft verlopen. Een gevolg van de eis van afzet van de olie producenten is dat er geen alternatieven kunnen komen, dat er dus steeds minder gebruikt mag worden (want er is niet meer), en dat dit door het bankssysteem verhuld moet blijven, door middel van een krediet contractie. Er is al berekend dat er op aarde niet genoeg olie is om economisch herstel mogelijk te maken. Maar wie de beursen blijft volgen als een horloge van een hypnotiseur zal zweren dat koersen kunnen stijgen!

Natturlijk zijn er intussen andere klanten voor de olie (Azie) die deze permanent zullen accepteren, zonder dat de VS daar iets tegen kan doen. De groei van Azie is een creatie van de VS, omdat deze aan het begin daarvan hen de olie had kunnen onthouden. Het bleek echter voor alle partijen winstgevender te zijn om productie en consumptie te scheiden, en de rest van de geschiedenis kennen we.

Men gaat soms voorbij aan de minachting voor mensenlevens die bijvoorbeeld door de Wereldbank wordt gedemonstreerd. Die zegt bv. in een van de rapporten over voedsel voorziening dan voedsel prijzen zullen dalen minder welvarende kopers zich uit de markt terugtrekken. Snapt u wat er dan gezegd wordt? Dit is een oplossings aversieve houding waar de demonstranten op Wallstreet ook tegen tekeer gaan. Laat ons onze problemen oplossen, en houd op met die schulden druk.

"In general, it has proved extremely difficult to target smallholders directly in a cost-effective  manner for use of financial risk management tools. "

How about NOT CREATING THE RISK? 

(bron Wold Bank Report) 

Energie is hetgeen dat de VS weer op de been zal helpen, en als de VS dat voor de rest van de duur van onze beschaving met enige rust wil doen dan betekent dat inzetten op hernieuwbare energie, primair waar het de voedsel en watervoorziening betreft. Dit is wat met olie en gas wordt voorkomen, door die zo ruim mogelijk beschikbaar te stellen en groepen (of landen) die tegen de hoge prijs zouden protesteren falliet te laten gaan. Zoals het vandaag in de beschouwingen werd genoemd ‘De sprinkhanen zijn terug in Europa. Maar nu eten ze geen banken op, maar landen(Blanksma, CDA).

Tel Aviv Austerity protests 

Wallstreet zou voor het grootste gedeelte in de gevangenis moeten zitten, wie meer wil weten kan deze link naar Zerohegde volgen. De protesten lopen misschien uit op geweldadige uitingen van ongenoegen met de manier waarop de VS is bestuurd,. De ellende zal dan pas beginnen, en de slimme bankiers zitten dan met een berg goud op een onbekend eiland, om terug te keren als het stof weer is neergedaald, hoewel, de VS staat mensen met veel geld al niet meer toe om dit geld mee te nemen en te immigreren, en staatsburgers blijven on 8 jaar belasting betalen.

Robespierre meeting his maker 

Wie droomt van een ‘Franse Revolutie’ als onderdeel van een weg naar volwassenheid van de VS vergeet dat die gepaard ging met hongersnood, met dienstplicht en oorlogen waarin vele jonge fransen werden afgeslacht. Dat de eerste lichting revolutionairen door de tweede werd onthoofd, en dat uiteindelijk een zakelijk bestuur de boel met extreem harde hand stabiliseerde. Dit scenario zouden we moeten vermijden. De rechtse politici en comentatoren schermen hiermee en laten het er verder bij. Aan de linkerkant ligt de focus nog te vaak op het geld. De focus moet liggen op de controle over de beschikbare hulpbronnen, en of die worden aangewend op een generatieve manier in tegenstelling tot een consumptieve manier.

 

Leave a Reply