Sterven Van De Dorst (zodat een bankier kan vangen)

De wereld laat zich als een kind rondshudden door het financieel systeem. Niks hebben de banken, niet meer dan de onwil van mensen om samen te werken. Deze moedigen de banken aan met praat over de noodzaak van competitie, maar iedereen ziet wie daar vooral beter van wordt : de banken, die dmv leningen die ze verstrekken iedereen steeds dieper in de schulden steken. Ze zijn er niet rouwig om, tijdens de laatste World Economic Forum bijeenkomst werd besproken dat er nog ruimte is voor $100 biljoen dollar aan schulden rond de wereld, bij een rente van 1 procent toch goed voor $10 miljard aan salarissen en bonussen. Alles zonder enig nut.

Wie niet oplet weet niet hoe nochalant er om wordt gesprongen met mensen die geen geld hebben. Zoals hoofd van de wereld bank Zoellick laatst in een video uitlegde, als de arme boer in africa omkomt omdat het niet regent, zou hij rain index futures moeten kopen. Misschien wat voor de hongerigen in Ethiopie momenteel? Het is niet minder dan een psychopatische dwang om alles onder controle van banken te brengen. Zonder enig zichtbaar nut, behalve dan dat er geld vrijkomt om met een rotvaart door onze fossiele voorraden te racen. Brive a banker or die.


HADDEN ZE MAAR RAIN INDEX FUTURES MOETEN KOPEN VINDT ZOELLICK

Nu maakt de wereld zich op voor een nog grotere fout. Er is geen schaars goed waar mensen nog controle over hebben, het is allemaal in handen van de markt, van banken. En zoniet dan wordt er geschuifeld tot het zo is. Het monumentale slachtoffer dat momenteel wordt gemaakt zal zoveel levens vergen en zo slecht zijn voor onze planeet dat het een misdaad tegen de mensheid kan wordeng genoemd. Water futures.

"SABMiller have joined forces with WWF to form Water Futures, a global partnership for tackling water scarcity.

De belofte van geld als er geen water is? Of de belofte van water voor geld vandaag? Maak niet uit, het betekent dat de banken de waarde van de water voorraad zullen kunnen vermenigvuldigen en dat bedrag NU in omloop brengen. Want de regen van over een maand is geld waard, over een maand. Met een contract dat zegt dat dat water dan van u is kunt u naar de bank om geld te lenen. Met dat geld kunt u olie, gas en kolen kopen (wat anders niet mogelijk was) en met die brandstoffen kunt u de atmosfeer nog meer beladen, zodat er straks geen regen of alleen extreme stortbuien vallen. De prijs van water zal stijgen, elke druppel zal worden belast. Arme mensen zullen herkenbaar zijn aan de droge huid, of aan hun afwezigheid. 

"We try to find ways in which companies can benefit in moving from business models that are environmentally unsound to approaches which actively promote sustainability.

SABMiller is already on this journey with ambitious targets in place to improve its water efficiency. "

De bovenstaande quote klinkt goed, water efficiency enz. Maar desalinatie wordt kunstmatig duur gehouden en er komt geen eind aan de schaarste, dus de enige logische zet is het faciliteren van overprodcutie. Net als in het energie ‘debat’ opwekking wordt vertraagd door een roep om prioritering van efficientie, alsof de schaarste zal afnemen. Fossiele brandstoffen raken op, we moeten nieuwe energie bronen maken. Water raakt op we moeten water maken. De natuur en het leven raakt op, we moeten leven maken. 

De wereld heeft een probleem, en het zijn futures. Dit is al sinds de aflaat het geval (een contract dat vergeving na de dood beloofde). Banken en andere producenten van futues komen hun beloften niet na. Het zijn mensen die we een ongelovelijk privilege geven om geen andere reden dan dat ze zich netjes kleden. De CDS (credit default swaps) die momenteel een bedrag van 500 biljoen vertegenwoordigen, zijn grotendeels ongedekt. De zilver futures in Londen zijn (vogens een getuige) 1% gedekt. Er wordt fiat geld gemaakt om olie, gas en kolen met te kopen. Om zoals Putin het zegt op de wereld te parasiteren. Een nieuwe beelden storm?

Sterven van de dorst of afrekenen met profiteren van malaise. De kerkhervond zijn maatschappelijke taak, laat nu de banken die herontdekken. 

Leave a Reply