Nog Steeds Wordt Het Verhaal Verkeerd Verteld

In onderstaande video wordt piek olie besproken en logischerwijs in verband gebracht met de voedselvoorziening. Onze afhankelijkheid wordt vaak gebracht als een noodzaak, maar dat is het absoluut niet. De enige reden waarom de mythe van onze afhankelijkheid wordt volgehouden is omdat er een grote klasse is die bestaat door belasting te heffen op de activiteit. Mensen die niet zelf produceren of consumeren, maar de transacties afromen en met dat geld zelf consumenten zijn. Elke keer als geld wordt besproken (ook in onderstaande video) wordt dat gedaan op een manier alsof geld iets waard is zonder olie. Geld is niets waard, het is een middel dat in toenemende mate nodig is als we olie gebruiken, omdat we in toenemende mate een geografische schieding creeren tussen de lokatie van productie en consumptie. Wie klaagt over de kosten en contractie van de economie begrijpt niet dat hij/zij pleit voor het voortduren van een monopolie dat de oil/renewables transitie niet KAN faciliteren.

Goud wordt gepresenteerd als het alternatief voor fiat geld. Dat is absoluut geen oplossing voor het probleem dat we hebben, nl. een krimpende energievoorziening. Het is wel een suggestie die in lijn ligt met de algemene trend onder de fantasieloze rente trekkers, namelijk regressie. Met regressie behoudt men de machtstructuur. In onderstaande video is goed beschreven wat er in de 20e eeuw gebeurde, ook al lijkt de maker van de video zich daar niet van bewust te zijn. Rond 1909 ontdekte Engeland olie in Iran. Toen werd snel BP opgericht. De heersers werden overtuigd om naar de brandstof te laten boren. Al snel bleek echter dat betalen voor olie met goud niet kon, de voorraad was te groot. Ook bleek dat de productiviet die olie mogelijk maakte zoveel ruilmiddel vereiste dat goud niet langer volstond. Er was niet genoeg. Dus stapte men af van de goudstandaard. Toen de VS zelf zijn voorraad olie had veilig gesteld door Israel nucleaire wapens te laten ontwikkelen stapte ook dat land van de goudstandaard. Financiele oorzaken van deze gebeurtenissen zijn betekenisloos, er was geen financieel systeem geweest zonder olie.

Met piek olie op de loer ontstond de vraag wie het langst van deze olie zou kunnen genieten. Dat zou het land zijn dat het langst het meest fiat geld zou kunnen creeren. We kennen dat land. Nu de hoeveelheid fossiele energie afneemt spreekt men van economische contractie en financiele problemen. De schulden last en het default van de VS. Aan de ene kant is zulke praat volledig betekenisloos. Het is een problemantiek die niet die van de burger is, maar die van degene die zo gesteld is op het fiat bank systeem. Ten tweede is het een fantasieloze domme problematiek. Het is als iemand die altijd een kopje koffie bij het ontbijt krijgt en als dat op een morgen niet gebeurt een enorme scene maakt. WAAR IS MIJN KOFFIE!!! Wie bediende wil zijn moet meedenken met het oplossen van de financiele problemen. Wie consequenties wil verbinden aan de incompetentie van het bankwezen moet ze geen haar meer gunnen, al het bezit ontnemen en de hernieuwbare toekomst forceren door confiscatie van de olie reserves en bouw van ‘zelf regenererende’ zonnecentrales.

Dit probleem lossen we niet op met een stap terug. Alleen een stap vooruit heeft zin. Een evolutionare stap. Die bestaat uit het energie neutraal maken van ons huidige bestaan op aarde, net als alles wat leeft. Netto consumptie van depletables moet nul worden.

Leave a Reply