Nieuw Begrip : Heat Dumb, eh, nee Heat DOME

Een Heat Dome is een hogedruk gebied dat niet van zijn plaats komt. Binnenin is het vochtig door aanzuigen van lucht van over de golf van Mexico. Heat DUMB zijn de mensen die dit als een uitzonderlijk en verbazend iets blijven behandelen. 

"It’s hot no matter what you’re doing or where you are," said Tim Prader, a 50-year-old construction worker who was taking a break Tuesday at a job site in St. Louis. Although his huge Caterpillar excavator has air conditioning, he couldn’t entirely escape. " (bron)

De man zit de hele dag op een dieselverslindende shovel (Caterpillar) met de airco aan te graven en beklaagt zich over de gevolgen van die activiteit. Gevolgen die te indirect zijn en te intens om het verband te vertalen in een beslissing om morgen niet weer op die shovel te klimmen en die airco aan te zetten. Als idereen deze moeilijke beslissing bij de autoriteiten zou neerleggen dan zou er snel iets gebeuren, maar dat doen mensen niet. Daarmee is het gegarandeerd dat dit erger wordt tot mensen verontwaardigd uitroepen "Maar zo is het toch geen leven!". Inderdaad.

"In places where the highest temperature you ever expect is in the 80s and you’re at 102, there are big health concerns," because fewer people have air conditioning or fans, Jacks said. "Heat is the No. 1 killer out of all weather hazards."

Ja, hoe moet dat nu met de airco?

Leave a Reply