Het Zelf Versterkend Effect Van Global Warming

Het land, waar planten CO2 kunnen opvangen en vastleggen, is door de opwarming van de aarde steeds minder in staat om dat te doen.

"Wetlands, forests and farmlands soak up large amounts of carbon dioxide but rising amounts of the gas in the atmosphere mean these carbon "sinks" could become less effective at fighting climate change." (bron)

Het woord could moest maar eens verboden worden in de pers, het wekt de schijn van een twijfel, die echter vanwege het feit dat niemand werkelijk onderzoek heeft gedaan, niet gerechtvaardigd is. Als je iets niet onderzoekt weet je niet of het discutabel is, en kun je beter de feiten die je kent ongefilterd weergeven.

"..rising amounts of the gas in the atmosphere mean these carbon "sinks" will become

less effective at fighting climate change"

Van de oceanen hoeven we niets te verwachten, die zijn stervende vanwege de verzuring en opwarming. De enige oplossing die werkelijk hout snijd is het plan om de oceanen met uit diepere delen afkomstig water te ‘bemesten’ uit de berekeningen blijkt dat dit een significante reductie van de CO2 concentratie in de atmosfeer kan geven, in de eerste plaats door het koelende effect, die groei van planten op het land bevorderd.

Leave a Reply