Gas Prjs In Engenland 18% Omhoog, En Lang Leve Zuid Sudan

Nederland heeft eigen gas, en krijgt nu of binnenkort gas uit Rusland. Engeland heeft gas en olie velden die het niet onder controle heeft. Daardoor spelen banken en energie maatschappijen een spel, waarbij ze belasting op de gewonnen olie en gas als reden geven om elders te boren. Recent dreigde Centrica een gasveld te sluiten over de belastingen die de britse regering wilde heffen.

"In his Budget, Chancellor George Osborne raised supplementary tax on oil and gas production from 20% to 32%." (bron)

Maar van wie is het gas en de olie eigenlijk? Van de mogendheid die de bronnen met militaire inzet kan verdedigen of afnemen. Toen recent werd ontdekt dat de britse olie en gasvoorraden op raakten was er sprake dat olie uit de Falkland Eilanden de britse economie draaidende zou houden. Die vlieger ging niet op. De realiteit is dat Engeland een energie probleem heeft, net als de rest van de wereld, alleen meer accuut.

Mensen zullen gemiddeld 200 pond extra betalen aan British Gas. Het bedrijf moet dat geld in de zak houden om te voorkomen dat het nog eens aan gas wordt uitgegeven. Een prijsverhoging is goed omdat het mensen aan het dneken zet. Het is alleen de vraag of ze dat op tijd doen, of veel te laat. Ook voor een grotere inzet van hernieuwbare bronnen is energie nodig, en die is er straks voor Engeland misschien niet meer.

Contestants for Miss South Sudan 

 

Zuid Sudan

We vieren de onafhankelijkheid van Zuid Sudan. Natuurlijk, want dat dat deel van Sudan heeft veel olie.  

"The most important thing about southern secession is what will happen to the oil revenues," says Rosie Sharpe of the campaign group Global Witness"

Hmm..eens kijken waar die olie naartoe zal gaan..

“Our objective is to ensure that national policymakers are well informed about the complex issues  

surrounding Sudan’s external debt,” said Alan MacArthur, IMF representative. “We at the IMF  

and World Bank felt it would be helpful to launch two efforts; this technical workshop and a  

process to support the authorities in the work of reconciling their debt with creditors.

" (bron)

 

Als we nu eens gebruik konden maken van hernieuwbeare energie, dan waren we in een klap van een heel theater verlost, en gezonder en in bezit van een toekomst.

Leave a Reply