Cultuur Bezuinigingen zijn Energie Bezuinigingen

De industrie weet al wat het plan is, Nederland wordt consumptie land. De staalsmelters en raffinaderijen in Europa hebben steeds minder te doen, dat maakt van Rotterdam steeds meer een import haven. Dit is zoals het gaat onder centrale energie opwekking op basis van fossiele brandstoffen. Die worden daar besteed waar er de meeste lol mee te beleven is, en dat is Azie. Omdat oplossingen niet mogen zal Nederland armer en armer worden.

Vandaag bevond ik mij toevallig tussen de demonstrerende muzikanten en zangers en andere culturele professionals rond het binnenhof. De ME was er in vol ornaat en zorgde voor onnodige problemen met de doorstroming, duizenden protesteerders zaten vast in een nauwe straat voor de deur van Nieuwspoort. De leus was "Oprotten" en hoewel subsidie voor cultuur een luxe lijkt was ik het er wel mee eens. Niet omdat ik zo voor cultuur ben, maar omdat het de prioriteiten verkeerd legt. De bezuinigings maatregelen zijn gericht op niet industriele activiteiten, zorg en cultuur en onderwijs, omdat de lobby van de industrie dit eist. Daarbij is de hele schulden problematiek een schimmenspel in handen van onze banken, De Jager laat zich de regels voorschrijven. De banken weten al dat ze naar Azie gaan verhuizen. Stelt u zich eens de vraag:

"Zou er een economische crisis zijn als er olie in overvloed was en geen klimaat probleem?" 

Het antwoord is natuurlijk nee. Er zouden meer schulden kunnen worden aangegaan op basis van geprojecteerde economische groei over de hele wereld. Helaas is het ongekeerde het geval Er is steeds minder olie en het eco systeem heeft steeds minder te bieden. Ergo, dingen stelen en doen alsof je ze gemaakt hebt is een model dat steeds slechter werkt. De consumptie moet worden geremd en gelukkig kan dat via het systeem dat de banken hebben geintroduceerd, dat van het olie/krediet. trek het krediet in met de staats en andere schulden en je neemt mensen het middel in handen om olie te consumeren.

Het probleem is echter dat dit niet wordt erkend. Het zijn allerlei partijen die handel drijven met eigen motivaties etc. Maar iedereen ziet dat ze een systeem vormen met een kerndoel, namelijk zo leuk mogelijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk fossiele brandstof verbruiken. Nu is Nederland de verliezer in dit spel, het heeft geen verdediging in reele zin. Waar Denemarken  (die in hetzelfde schuitje zit) de welvaart opzoekt door zelf 100% energie op te wekken hebben we in Nederland nog de invloed van Shell, en VS sympatisanten die eerst de boel in de uitverkoop gooien om er zelf nog even beter van te worden. Zo is het goud van de pensioenfondsen afgepakt, is er een beweging van Rotterdam als "Exclusive economical zone", krijgen we netjes kerncentrales die we niet nodig hebben en proberen we een gashub te worden. dat gaat goed tot Exoxn Mobile Shell de pas afsnijdt, of China of een ander leger. En dan heb je helemaal niks om de situatie nog te verbeteren.

Bij het volgende protest zal het nog iets slechter gaan met Nederland. En bij het daarop volgende weer iets slechter. Welvaart hangt af van productie, en die hangt af van de beschikbare energie. Laten we dat inzien en kiezen voor nieuwe energiebronnen die duurzaam zijn, en zo snel mogelijk Denemarken navolgen. 

Leave a Reply