Kernenergie en Water

Als het warmer wordt of water schaars is door droogte dan kunnen stoom turbine centrales (waaronder kern centrales) niet goed functioneren. Zonnecentrales hebben dat probleem niet, iig niet als het ontwerp er op wordt afgestemd. In plaats van kern energie die ook door Duitsland uit Frankrijk wordt geimporteerd is het veel verstandiger om in zuidelijk Europa meer zonnecentrales neer te zetten. Het voordeel daarvan is ook dat ze sneller online komen en geen lange termijn en/of radioactief risico vormen.

Als energie bedrijven zeggend at ze zich zorgen maken over de electriciteitsvoorziening (zoals in het artikel van de link hierboven), dan zijn daar twee dingen die opvallen: Ten eerste is 60% van onze energie behoeft die van warmte, iets dat zeer inefficient door een energie grid geleverd kan worden. Daarvoor zijn legio lokale oplossingen, maar die kunnen niet concureren met de gesubsidieerde fossiele bronnen. Then tweede is schaarste in opwekking een probleem dat ze zelf met hun lobby in stand houden, dit in samenwerking met de banken in naam van het olie/krediet systeem. Een heel conglomeraat van bedrijven en activiteiten heeft als enige doel om door te gaan met de centralistische opwekking en distributie en het onzeker en lastig maken van het gebruiken van alternatieven.

Wie rekent eens uit hoeveel energie er met die stoom verloren gaat? 

Het is voor een gevestigde macht eenvoudig om die te behouden, ook al kost het nog zoveel, de geldstromen zijn gigantisch. Het is blijkbaar niet mogelijk tegen een serieus offensief van deze industrie in te gaan, temeer omdat de banken helpen bij de suppressie met alllerlei smoesjes. Tot deze machtsbolwerken worden gebroken is het enige alternatief om de middelen tot het bouwen en exploriteren van duurzame energiebronnen zelf in handen te hebben, zonder hulp van banken (want die krijg je niet).

Waar licht lijkt te schijnen is bij de Groene Hypotheken, dat houd in een lening voor de aanschaf van duurzame energie bronnen die zicch gedraagd als een hypotheek. Natuurlijk pikken daar ook 15 opbrengst mee, terwijl ze in Den Haag voor elkaar krijgen dat de huizenbezitters kromliggen om de overgang naar minder aflossingsvrije termijnen te slikken (het toegestane aflossingsvrije hypotheek bedrag is verlaagd). Zo profiteren banken nog jaren van de huizenbel die ze zelf hebben verzonnen, want huiseigenaren blijven met een schuld of onverkoopbaar huis achter.

Waar is de gigantisch koeltoren nou? 

Waarom tolereren we dit systeem? Het is namelijk niet een systeem dat werkt voor de meerderheid van de bevolking. Het is een onhoudbaar systeem omdat de olie op raakt, en het is een systeem dat geen welvaart toevoegd. Waar we uit Zuid Europa een rijkdom aan energie zouden kunnen verwachten zorgt het olie/krediet systeem alleen voor een speeltuin voor speculanten zodat de consument zijn benzine niet meer kan betalen. Vervolgens komen deze bedrijven rustig klagen dat ze het zo moeilijk hebben met de problemen die ze zelf creeren..  

Leave a Reply