Amazon Killers

Er is weer iemand vermoord die probeerde het illegaal kappen in de Amazone tegen te houden. Het tempo lijkt te versnellen, vorge maand waren er drie moorden.

"The body of Obede Loyla Souza was found in dense forest close to his home in the northern state of Para."

"The 31-year-old had argued with illegal loggers in the area, the Catholic Church’s Pastoral Land Commission said.

Maar in Nederland gaan we door met hout en soya kopen dat zogenaamd duurzaam gekapt of verbouwd is. Terwijl we tegelijkertijd vaststellen dat Europese bossen essentieel zijn voor onze klimaat doelen. Laten we niet zo naief zijn om te denken dat er een merkbaar positief effect gesorteerd kan worden in een omgeving waar houthakkers met regelmaat moorden plegen en de regering een belang heeft bij de kaalslag.

"The governor of the state of Matos Grosso is Blairo Maggi, the owner of the Maggi group, who is also known as the rei da soja — the Soybean King." (bron)

We doen veel meer voor het klimaat door soya niet langer te importeren maar goed voedsel in Europa te verbouwen, zoals Henny van Beek heeft gepromoot. Niet allen bespaart dat enorme emissies voor het transport, maar het is tevens een garantie dat er geen GM gewassen worden gebruikt. 

Leave a Reply