Religieuze Indoctrinatie Kant Zich Then Gods Schepping, Ten Voordele van God

De meak shall be used

Mijn oog viel op een headline fa Robert Cabin “Thank God Environmentalism is Dead”. Het is een ambigue zin, hij beschrijft in zijn artikel (op Hufpo) dat er een zeer goed georganiseerde campagne bezig is om de rechts religieuze bevolking van midden amerika op te zetten tegen alles dat wij milieu activisme zouden noemen. ‘Resisting the green dragon’ heet het, een kadering die goed aansluit bij het infantiele religeuze brein. In een wereld met onze moderne media is een zwakke plek voor mythisch denken snel uitgebuit.

Plakken en knippen met bijbel quotes..

Leiders in leugen en bedrog

Een voorbeeld dat hier eerder werd aangehaald is dat van Congres lid Shimkus. Die haalde in het congres teksten uit Genesis aan om te onderbouwen dat we van het klimaat probleem niets te vrezen hebben. Daarbij pretendeerde hij een rechtse christen te zijn, maar vervolgens verzon hij er toch enige verzen bij (video).

Het typische van deze man is dat hij iedereen verraad omdat hij alleen loyaal is aan zichzelf en zijn eigen ambitie. Dat is het prototype profiel van de industrieele handlanger. Hij kraamt onzin uit, hij verzint bijbel teksten, hij zoekt mensen die hij met zijn woorden kan sturen zodat hij de kolen, olie en gas kan helpen slijten, want daarvan betaald hij zijn levenstijl. Zijn type persoon is ijdel en narcistisch en vindt zichzelf bijzonder sluw. Dat geeft hem zoveel voldoening dat hij om al het andere niet geeft.

Wetenschappelijk leiderschap

Recent werd opgemerkt dat 8 van de 9 chinese top officials wetenschappers zijn. China heeft een andere cultuur en kan niet zomaar als voorbeeld worden genomen, maar op gebied van het klimaat hebben ze zeker niet zo corrumpabel gehandeld als de VS tot nu toe. Wetenschappers hebben een ding goed geleerd in hun leven, namelijk dat er een realiteit is die moeilijk te kennen valt, maar niettemin bestaat en voor iedereen dezelfde is.

In china kunnen vervuilers overigens via de strafwet worden vervolgd (als criminelen) gevangenis straffen tot levenslang of zelfs de doodstraf krijgen (al naar gelang de gevolgen). De wetten worden niet altijd streng toegpast, maar ze zijn er in ieder geval en worden ontwikkeld. Ook op gebied van voedselveiligheid en fianciele zaken past China de doodstraf toe.

Environmental Apocalypse

Bill Moyers (en amerkaanse journalist) richtte er al de aandacht op in 2006 tijdens een speech, naast andere signalen van toenemende waanzin onder de christelijke bevolking (oa geloof in de rapture). Miljoenen amerikanen geloven serieus in zaken als de < a href='http://youtu.be/sBDdZyESV08'>Rapture en tribulations. Wat wij zien als slecht geproduceerde nonsense is de realiteit van % van America.

 “The Road to Environmental Apocalypse.” Read it and you will see how millions of Christian fundamentalists may believe that environmental destruction is not only to be disregarded but actually welcomed-even hastened-as a sign of the coming apocalypse.

Leave a Reply