Meltdowns in Fukushima, DU in Lybie

Het is onvoorstelbaar maar waar dat terwijl de ramp in Fukushima voortwoekert, terwijl radioactive isotopen zich over Europa en de rest van de wereld verspreiden er toch mensen zijn die zeggen da kernenergie wel veilig kan zijn. Who cares, het IS niet veilig ? Alle Nederlanders zullen de komende tijd aan meer radioactiviteit blootstaan en het is niet eens duidelijk of de niveaus gaan afnemen.

Fukushima schermt met ‘shutdown’ targets, maar dat is misleidende terminologie. De nu gesmolten klomp radioactief materiaal zal spontaan of door kern reacties blijven opwarmen, daar doe je niks aan. Alleen als je het in kleine stukjes zou kunnen zagen en over een gebied verspreiden zou je zeker kunnen zijn dat de reactie in intensiteit afneemt.

In Nederland laten we ons opschepen met nieuwe centrales gebouwd door het bedrijf waar Duitsland geen vertrouwen in heeft. Dat land heeft nuceaire energie net als Japan afgezworen. Het is geen groen technologie, en mensen kunnen het niet. Maar wederom worden aandeelhouders naar voreg geschoven, dwz mensen die geld willen zien. Het is als in een film waar de held de meest criminele dingen doet om zich van loansharks te ontdoen. Moreel besef opgeschort, de bevolking genegeerd.

“Delta said in a statement that the deal, which would have to be approved by its shareholders in June and then finalised with RWE this year, ended a long impasse over Essent’s stake by securing public sector majority control of the plant.

“For us it is essential that the public interest in both the first, and second nuclear power plant to be built, is secured,” Delta Chief Executive Peter Boerma said in the statement.”(bron)

Een leuk bijproduct van de nucleaire industrie is ‘Depleted Uranium’. Het is een zeer zwaar metaal dat giftig en radioactief is. Omdat het zo zwaar is kan het veel kinetische energie bevatten en wordt het gebruikt in pantser penetrerende granaten (speciale graneten die een straal gesmolten uranium met supersonische snelheid door de dikke pantserlaag heenspuiten). Het slagveld is dus eigenlijk een nucleaire afval dump. De kinderen in het gebied en in veel gevallen ook de solaten ondervinden de schadelijke gevolgen.

Leave a Reply