Nieuwe CO2 Belasting Faciliteert de Gas Transitie

Een vaste belasting van 20 Euro/Ton CO2 voor brandstoffen als diesel en stookolie kan hopelijk zo snel mogelijk worden doorgevoerd in Europese lidstaten. Het volgt het CO2 handels systeem en maakt dat elke ton vermeden uitstoot direct voordeel oplevert. Er zijn echter belangrijke uitzonderingen die dit systeem een gas transitie systeem maken.

“Exemptions to natural gas and liquified petroleum gas are intended to be phased out in 2023”

Intended to be is niet shall be, en tot 2023 gas (ook kolengas) gebruiken zonder CO2 belasting maakt in weze een financierings manier voor gasinstallaties waar nu stookolie e.d. word gebruikt. Gas is er teveel op onze planeet. Net als ons meubilair zal het goed branden, maar is het volstrekt onwenselijk om daar aan te beginnen. Natuurlijk is de industriele lobby niet gek en heeft het met geocidale zorgvuldigheid een belasting bedacht die op termijn geen emissies zal reduceren, niet voor het voor onze planeet en de mensheid te laat is.

De belasting is gebaseerd (behalve tijdelijk voor kolen en gas) op energy content, waarom niet op carbon content? Op deze manier zal ammoniak, een 100% schoon brandende diesel equivalent, niet onbelast blijven. Dus alle transport moet ook aan het gas.

Nog voor deze wet in ons parlement wordt goedgekeurd en/of implementatie vindt is het duidelijk dat het wederom een wangedrocht van onverschilligheid betreft. Bedankt europese regering, u heeft zich weer eens laten omkopen door de banken en industrie.  

Leave a Reply