Jongen van 16 jaar klaagt de amerikaanse regering aan over het klimaat probleem

Waarom de oudere generatie in Nederland niet in het geweer komt om de toekomst van onze jeugd te redden is een raadsel. Onze maatschappij heeft een groep onder de 18 die niet kan stemmen, en een groep tussen de 18 en de 40 die nog maar weinig invloed heeft en misschien ook nooit krijgt.

De regering verdedigd zich met monetaire overwegingen die de complete olie/gas afhankelijkheid van onze ‘economie’ succesvol verhult. Geld is olie/gas, en geld (dus olie/gas) aanwenden voor een transitie weg van olie of gas zal dus niet worden toegstaan door de producenten van geld (de banken). Onze regering kan dus alleen een beetje luchtfietsen zolang het onze financiele sector omarmt.

Wat doe je als je een existentiele bedreiging ziet en niemand vindt dat een probleem?

Enige tijd geleden rees bij de schrijver dezes daarom de vraag of mensen (nederlandse burgers) zich daarom niet op zelfverdediging zouden kunnen beroepen. Zelfverdidiging tegen uitroeing om het sterk te stellen (selfdefence against extinction), omdat het huidge kunstmatige en spontane emissie traject zulke ingrijpende veranderingen in onze biosfeer teweeg zal brengen (door secundaire biologische effecten) dat er grond is te vrezen voor het voortbestaan van al het leven op aarde, op geologisch korte termijn. (zie Is (Bijna) Al Het Leven Op Aarde In Gevaar? )

Alec Loorz Klaagt De Regering Aan

Volgens een jurist was zelfverdiging eventueel een optie, want bij zelfverdiging kan sprake zijn van noodweer en zn. noodweer excess. Noodweer excess is als je een inbreker het ziekenhuis in helpt omdat je je met een honkbal knuppel verdedig. Ook kan hiervan sprake zijn als men lang wordt getergd of mishandeld, waarbij dan op gegeven moment de maat vol is en men het verstand verliest en iets terugdoet.

Een zelfde dynamiek is denkbaar bij mensen die dagelijks zien hoe ons eco systeem wordt aangetast door fossiele brandstoffen (om maar te zwijgen over de carcinogene stoffen die men continu in het verkeer inademd), terwijl iedereen doet alsof er niets aan de hand is.

Een andere optie die werd besproken was die van het aanklagen van de staat of de EU. Dat zou meer tijd kosten. In de VS heeft Alec Loorz dit nu gedaan:

I am 16 years old. This morning I filed a lawsuit against the United States of America, for allowing money to be more powerful than the survival of my generation, and for making decisions that threaten our right to a safe and healthy planet.

Our parents’ and grandparents’ generation have created a problem. They’ve developed a society that depends on burning fossil fuels, like coal and oil, to survive. They never realized that there were any huge consequences to running our lives with fossil fuels. But now, we do.” (meer hier)

Leave a Reply