Verschrikkelijke Windmolen Rampen

Windmolens zijn een gevaar voor de mensheid, niet alleen kost het bouwen van een windmolen vele jaren en miljarden, ook is een windmolen in bedrijf een precaire zaak. De gebruikte wind moet tegen hoge kosten worden gewonnen en afgevoerd, zonder dat duidelijk is of deze in de toekomst ooit nog voor problemen zal zorgen. Het lijkt allemaal mooi, maar kijk eens wat een ramp het is als het misgaat:

Gevaarlijke brand in windmolen

In onderstaande video is te zien hoe gevaarlijk een brand in een windmolen is. Niet alleen kunnen er giftige stoffen vrijkomen die op vele honderden kilometers afstand nog gevaarlijk en giftig zijn, ook zijn er tal van risico’s dat de generator en de versnellingsbak smelten, mengen, herstarten. Zo’n systeem opereert bij temperaturen van rond de 50-60 graden, pijnlijk heet bij aanraking.


Nog een! Het is makkelijk te begrijpen dat onze kleinkinderen ons om deze ramp zullen vervloeken, the humanity!


Exploderende windmolen

Hoewel er vele miljarden gestoken zijn in het ontwikkelen van veilige windmolens gebeuren er toch ongelukken. In onderstaande video zien we een windmolen waarvan de remmen lijken te hebben gefaald. Dit brengt een accerlerend proces van energie opwekking opgang dat slechts met veel moeite en ten koste van mensenlevens te stoppen is. Wanneer de molen uiteindelijk explodeert zijn het niet alleen de zichtbare brokstukken die op de hoofden van omstanders of nabij gelegen wegen kunnen terechtkomen. Het is vooral de trots van de ontwerpers die niet konden voorzien dat hun systeem op deze manier kon falen.

Fatale ongelukken

Serieus, er vallen doden bij industriele activiteiten. De statistieken voor dodelijke ongelukken per opgewekte terrawatt (een zinvolle maat) per energiesoort zijn volgens dit blog als volgt:

Energy Source              Death Rate (deaths per TWh)

Coal – world average               161 (26% of world energy, 50% of electricity)
Coal – China                       278
Coal – USA                         15
Oil                                36  (36% of world energy)
Natural Gas                         4  (21% of world energy)
Biofuel/Biomass                    12
Peat                               12
Solar (rooftop)                     0.44 (less than 0.1% of world energy)
Wind                                0.15 (less than 1% of world energy)
Hydro                               0.10 (europe death rate, 2.2% of world energy)
Hydro - world including Banqiao)    1.4 (about 2500 TWh/yr and 171,000 Banqiao dead)
Nuclear                             0.04 (5.9% of world energy)

Daarbij kan kan met echte aantekenen dat onder de activiteiten die verband houden met bv. een kerncentrale niet alleen het draaiende houden van de centrale vallen, maar ook de mijnbouw, centrale bouw, opwerking, transport, afvoer, rampen bestrijding, stralings slachtoffers, kanker en gezondheidsproblemen van moeders en kinderen jaren later.Datzelfde geld voor kolen centrales, dwz de vervuilende effecten en het klimaat probleem waar menig diersoort momenteel voorgoed het leven voor laat.

Gevaren studies

Volgens een analyse van het Caithness Windfarm Information Forum 2010 vielen er de afgelopen jaren jaarlijks 5 slachtoffers in de wind industrie. Misschien moet daar toch ook eens een studie gemaakt worden zoals in de nucleaire industrie het geval is, studies met de naam "Types of radiation mass casualties and their management". Je weet maar nooit.

Volgende aflevering : "Wat is de halfwaarde tijd van Zonnepanelen".



		

Leave a Reply