De Plutonomie Roeit De Leeuwen Uit

Even de zaken definieren: Plutonomie is de heerschappij van de rijken. Dat is een term die ze zelf verzonnen hebben, ik heb het uit het ‘Plutonomie rapport’ vam Citigroup. Daarin staat het als volgt omschreven:

"The US, UK and Canada are the key plutonomies"

Deze Plutonomieen (waar Nederland niet bij hoort) zijn zich momenteel op schandelijke manier aan het verrijken, ook al komen er rechtzaken op gang, het feit dat na de crash van 2008 nog geen CEO in de gevangenis is beland laat zien dat er geen intentie is om iets te doen, ten minste voor de momenteel heersende groep. Het gevolg van een algemeen onbegrip van deze ontwikkeling (bovenstaand rapport is van 2005 or 2006 maakt dat mensen geloven dat ze creatief en intelligent moeten zijn om de problemen te lijf te gaan, een prima situatie voor degene die de problemen veroorzaken.

Het is echter een terging om te moeten toezien hoe een welwillend publiek zich in deze omstandigheden martelt met een schuldgevoel dat het iets verkeerd doet, dat doet het niet, het wordt alleen verkeerd geinformeerd. Het toppunt wordt bereikt als naast allerlei eco systeem vernietigende speculatie er ook nog berichten doorkomen dat de leden van de Plutonomie er genoegen in scheppen om complete diersoorten naar de rand van uitsterven te dringen, in dit geval de leeuwen. De Guardian meldt dat de leeuwen stand onder zware druk staat vanwege rijke amerikaanse jagers.

US fatcats shooting big cats..

"American hunters are emerging as a strong and growing threat to the
survival of African lions, with demand for trophy rugs and necklaces
driving the animals towards extinction, a coalition of wildlife organisations has said."

Leave a Reply