Duurzaam Duitsland Verzamelt Eigen Momentum

In Duitsland is nu 17% van de electriciteit afkomstig van zonnepanelen. Het feed-in tarief waar Herman Scheer tijdens zijn leven zo hard voor gelobbied heeft heeft een misschien kostbare maar niettemin reele omslag gebracht in de ongelijke strijd tussen de energie oligarchen en de burgers van Duitsland.


Nu is er een industrie ontstaan die zelf wil overleven, en net als in de VS waar de zonneproducenten een groeiende lobby in Washington runnen zal dat ook in Duitsland zo zijn. Het duurzame economisch model is een no brainer, wil wil nu niet verlaagde economische druk voor onderhouds kosten.

"Veel ondernemers zien mededingingsovertredend gedrag niet als fout. "Zo
doen we het al jaren", is de veelgehoorde zin. De grens is ook zeer
moeilijk te trekken. Soms ontmoeten twee CEO’s elkaar in privé, praten
over hun bedrijfsstrategie, en hebben al snel een kartel gerealiseerd.
Vergaderingen binnen brancheverenigingen kunnen soms leiden tot verboden
kartelafspraken. 
(bron)

Nederland waant zich nog in het Hemeltje, feest rustig door en beseft niet dat iemand de nooduitgang blokkeert. Beseften we het wel dan zou de publieke reactie heel wat heftiger zijn. De regeringspartijen zijn incapabel omdat ze de nederlandse burger niet dienen, maar de banken en het IMF. De bottom up approach die Herman Scheer voorstond is dan ook de beste benadering, en daarbij moeten gemeenten en provincies helpen.

De huidige anti kartel wetten staan dominante partijen toe maar claimen die te reguleren. Het is veel simpeler om dominante partijen NIET toe te staan. Kartels zullen zich altijd proberen te vormen, regeringen moeten de macht hebben om schadelijke kartels aan te pakken en op te breken. Kartels zijn samenwerkingsverbanden die prima kunnen leiden tot meer welvaart, bv als in de bouw de opdrachten worden verdeeld en zo meer mensen aan het werk blijven. Als een kartel de toename van de welvaart (dus niet de monetaire reserves want die zijn van papier) belemmert moet er worden ingegrepen. Economische (monetaire) motieven mogen niet leidend zijn omdat anders de banken een hand kunnen toesteken, zoals ze dat zo vaak hebben gedaan.

"PVV wil kerncentrales: ‘Duurzame energie levert niets op’" Hmm..wie zou de PVV sponsoren?

We moeten overstappen naar onuitputtelijke energiebronnen met verwaarloosbare onderhouds kosten ipv oprakende energiebronnen die we keer op keer weer moeten aanschaffen. Als dat niet op zich een idiote keuze zou zijn dan kan met toch minstens vragen stellen bij het toestaan van een groeiend monopolie op kolen in de handen van de banken ism Nathaniel Rothschild.


"The most comfortable way to corrupt a politician is to pay him later, afterwards. It is a way of legalized corruption."

"May governments are puppets in the hands of the energy companies."

Zoals Herman Scheer zegt hebben alle energie gerelateerde bedrijven een belang bij het versnellen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Daarom moet samenwerking niet worden gezocht en niet worden vertrouwd. Energie bedrijven werden niet in het politieke proces betrokken, net als je niet om de tafel gaat zitten met een enkele slager en bakkerij als je een feest wilt geven. In Nederland en Europa zijn de gevestigde belangen zonder schaamte bezig geweest met het indoctrineren van onze partijen, ik ben er zelf bij geweest in het kader van Nederland Krijgt Nieuwe Energie.

Moderne politici hebben geen lef, daar worden ze op geslecteerd

Leave a Reply