De Energie Roller Coaster

De termen die gebruikt worden ‘Rollercoaster’ lijken te zeggen dat het om een attractie gaat. Tot dat het weer winter wordt.

"The question about the reliability of gas deliveries from North Africa
to Europe should be more critically examined than it is currently." said
Miller in comments to NTV, a Gazprom-owned Russian broadcaster." ( CNN)

Wij zullen ons in comfort wanen tot blijkt dat er helemaal geen rekening wordt gehouden met wat er gebeurt als gas en olie en kolen opeens niet meer leverbaar zijn. Al bij een afname van de olie toevoer van 5% zou er volgens een duitse analyse chaos volgen. De olie maatschappijen concludeerde echter al een aantal jaren geleden dat werk maken van de transitie geen winstgevende activiteit zou zijn, en het bankwezen stond er dus op dat de onheilsweg werd vastgehouden.

Leave a Reply