GM Contaminatie Alpha Alpha aangetoond

Roundup ready Alpha alpha is genetisch gemodificeerd om tegen de herbicide Roundup te kunnen.Deze gifstof wordt net als de GM gewassen door Monsanto geleverd en is in Europa verboden nadat bleek dat het schadelijker was dan werd beweerd. Recent heeft Monsanto een GM versie van het gewas Alpha alpha gelanceerd, volgens de berichten op aandringen van de boeren, misschien omdat dit gewas niet meer wilde groeien op de van Roundup doordrongen grond.

Nu wordt vastgesteld dat organische Alpha alpha met de genen van de GM variant gecontamineerd is geraakt. Dat viel 100% te verwachten. U vraagt zich misschien af waarom dat een probleem is, dat is ook niet 123 logisch, maar het patent systeem is door lobby van Monsanto zo gestructureerd dat Monstanto automatisch eigenaar wordt van alle gewassen waarin gepatenteerde gen sequenties worden gevonden. Dit is een structureel onderdeel geweest van de verovering, diefstal en vernietiging van concurenten die decennia aan niet gemodificeerde varianten van GM gewassen hebben gewerkt.


Gecontamineerde gewassen zijn van Monanto

In Europa is Spanje de lek geweest, en ook worden hier en daar stiekem veldjes met GM gewassen geplant die zorgen dat Monsanto lokale varianten kan claimen. Het probleem is echter nog iets serieuzer (de reden waarom activisten zich er zo druk om maken). Sommige GM varianten bevatten namelijk gifstoffen tegen insecten, ze zijn gemodificeerd om deze te produceren in tegenstelling tot de organische variant. Het probleem met deze gifstoffen is dat ze ook giftig zijn voor de mens. Rapporten over het uitkoken van deze gevaarlijke stoffen veronderstellen dat de consument het gewas uren bij hoge temperatuuren kook, iets wat duidelijk niet gebeurt. Ratten die de gewassen eten zijn onvruchtbaar en aangetaste organen. Daarbij blijkt dat de GM eigenschappen ook in onkruid terecht komen, die daardoor heel hard te bestrijden worden.

Er is een wet gecreerd die het strafbaar maken om kritiek te uiten op GM gewassen

Shapiro een CEO van Monsanto, heeft al in 1995 ruiterlijk toegegeven dat GM gewassen en de systemen die Monsanto aan de man brengt niet duurzaam zijn, dwz te zeer van pretochemicalien afhankelijk is om een toekomst te hebben. Daarbij blijkt keer op keer dat organische landbouw net zo productief is als intensieve landbouw. Net als met het fracken creert een korte termijn cluster van monetair overwicht bij Monsanto (die de olie maatschappijen aan het werk houdt) en de kloof tussen intensief en organische landbouw ervoor dat er grote ecologische schade wordt aangericht (bij fracken wordt het land onbewoonbaar, bij GM toepassing worden gewassen potentieel giftig) die duizenden jaren zal blijven bestaan.

Omdat de olie opraakt moet de wereld toch overstappen op een vorm van landbouw die niet zo energie intensief is. Biotech gaat ons niet redden, hoewel er zeker voordelen zijn bij kassen in de woestijn e.d. Laten we Europa GM vrij houden (zover als dat kan) en laten we hopen dat de Europese mentaliteit dat geld verdienen niet het hoogste goed is stand houd.


In het monsanto contract staat dat de boer geen rechtzaak mag beginnen tegen Monsanto

Leave a Reply