Linksom èn Rechtsom

Parijs is van plan om bepaalde auto’s die veel CO2 uitstoten uit het centrum van de stad te weren. Dat is de benadering van de andere kant, niet de fabrikanten van auto’s vragen om ze minder vervuilend te maken, maar ze simpelweg niet toestaan op bepaalde plaatsen te komen. De redenering is niet vreemd: Waarom zou je met een 4 x 4 door de binnenstad rijden, je verwacht er ook geen tracktors? Misschien maakt dit een eind aan het SUV status symbool..

"I’m sorry," Baupin (medewerker van het stadhuis van Parijs) said on RTL Radio, "but having a sport utility
vehicle in a city makes no sense." He suggested that Parisian SUV owners
replace their sport utilities with vehicles that are "compatible with
city life."

Deze aanpak kan gevolg krijgen, zelfs op het platte land, of in gemeenten die minder emissies willen voortbrengen : Introduceer vergunningen voor auto’s die te veel vervuilen, en subsidieer daarmee het openbaar vervoer.

Leave a Reply