Smart Grid Slavery, Wordt Enthousiast : Jon Wellinghoff

Het smart grid is de toekomst. U bent consument, geen eigenaar. U zult zich onderwerpen. 

Wie zegt dat het Smart Grid een prioriteit is moet zijn hoofd laten nakijken. 2/3 van ons energie gebruik zit in warmte en daar wordt geen woord over gesproken omdat er gas en kolen verkocht moeten worden. Het kleine deel energie dat we in de vorm van electriciteit nodig hebben is geen probleem voor het huidige grid, en electrische auto’s zijn dat ook niet (als je maar niet de eis verzint dat ze in 5 minuten moeten opladen). 

Het is echter essentieel voor de energie bedrijven om een infrastructuur te handhaven waarmee inkomsten en belasting voor de regeringen geint kan worden. Waarmee heel precies naar uw energie gebruik kan worden gekeken. Energie is welvaart is geld. In de aanloop van de lobby voor het smart grid werd door sommige al gezegd dat zelfstandige opwekking van energie illegaal zou moeten worden gemaakt. De troffee die te winnen is door energie opwekking centraal te houden en distributie streng onder controle van de centrale opwekkers loopt in de vele miljarden. Snapt u em?

Nu komt de voorzitter van de Federale Energie Regulerings Commissie met een hartelijke zet. Waarom naar de VS kijken? Wel, omdat gebleken is dat Europese energie bedrijven domme wetten in de VS steunen (omdat je daar gewoon kan betalen voor wetgeving) zodat ze het goede of slechte voorbeeld in Europa in de lobby kunnen gebruiken. Nogmaals, er staat enorm veel geld op het spel, dus waarom niet?

De man Jon Wellinghoff, vind dat:

"He sees consumers as active parts of the grid, providing energy via their own solar panels or wind turbines,
a system called distributed generation; stabilizing the grid by
adjusting demand through intelligent appliances or behavior
modification, known as demand response; and storing energy for various
grid tasks.
He thinks consumers should get paid to provide these
services."

Hij ziet ‘consumenten’ (bitte, consumeer en verder kop dicht!) als actieve deelnemers aan het grid (plotseling is ons stopcontact een hogere macht), energie leverend via hun eigen zonnepanelen en wind turbinens (zijn het dan nog strikt consumenten?) via een systeem dat ‘gedristibueerde energie voorziening’ heet (ja want het zit aan dat hele nuttige Grid dat er nog niet eens is); het stabiliseren van de vraag door het aanpassen van gebruik via intelligente apparaten en ‘behaviour modification’ WHAT THE FUCK? inder de naam ‘demand response’; en het opslaan van energie vor verschillende grid taken (want het grid verspild om en nabij 26% van jou thuis opgewekte energie). Hij vind dat consumenten betaald moeten krijgen voor het aanbieden van ‘deze diensten’. No shit. (bron)

Trap er niet in. Als u betaald wilt krijgen voor uw diensten dan betekent dat nog toch niet dat u bij uw huidige energie bedrijf hoeft aan te kloppen? Iedereen kan producent zijn, het onevenwicht dat fossiele brandstoffen hebben veroorzaakt wordt zo op natuurlijke wijze hersteld. Oops!, Helaas heeft de lobby gezorgd dat direct leveren aan uw buurman illegaal is.

Geef uzelf een hersentransplantatie door naar onderstaande lezing van de helaas overleden Herman Scheer te luisteren. Werkelijk, neem de tijd. Waarom zullen we ons aan een smart grid dictatuur onderwerpen waarmee zelfs de energie die we thuis opwekken in eerste instantie van iemand anders is (het energie bedrijf). Zijn de boterhammen die u zelf smeert eigendom van de sandwich shop op de hoek?  

Leave a Reply