Hoe Om Te Gaan Met De VS

De situatie

Jos Delbeke, director general van het Klimaat team van de Europese Commissie heeft verklaard dat het de VS ziet verdwijnen als partner in de respons op het klimaat probleem. Hij heeft groot gelijk. De VS is verworden tot een door bedrijven aangestuurde natie en een belangrijk deel van die bedrijven zijn of oile en gas maatschappijen, of bedrijven die er volledig van afhankelijk zijn. Deze club domineert de agenda in Washington, het volk is irrelevant.

Tegelijk frustreren de economieen buiten de VS zich over het monetair beleid van Bernanke, een economische zelfmoord terrorist die niks van geldzaken snapt. China (Minister Cui Tiankai) zegt ‘Dit vereist een verklaring’,  Duitsland (Minister Wolfgang Schaeuble ) zegt ‘De VS snapt er geen snars van’, Zuid Afrikaanse minister Pravin Gordhan zegt ‘Dit ondermijnt de G20’. Het monetair beleid in de VS probeert de banken te beschermen, en alleen de banken. De wereld wordt meegesleept in een storm bedoeld om een paar duizend banen te beschermen.

Waarom is dit allemaal een probleem

Het is niet nodige dat de wereld wordt meegesleept in de onsportiviteit van het bedrijfsleven van een land dat zich jaren tegoed heeft gedaan aan zijn privileges (olie dollar, reserve munteenheid). Een land dat effectief geen volksvertegenwoordiging heeft ontbeert een belangrijk aanknopingspunt. Terwijl in de VS een groot deel van de bevolking hoopt op de gebeurtenissen beschreven in Openbaringen probeert een groot deel van de rest van de wereld zich zo goed mogelijk in leven en welvarend te houden. Het is tragisch voor de amerikaanse bevolking, die dankzij het door de gasindustrie gepushte ‘fracken’ straks geen gezond drinkwater meer ter beschikking heeft, noch normale lucht om te ademen (aangezien de aarde gas wasemt).   

Hoe hier mee om te gaan?

1. Introduceer een koers tussen de dollars in de VS en die er buiten. Reguleer de dollars buiten de VS door deze koers te manipuleren. Zo kan de wereld zich van de dollar verlossen. Drijf geen handel met de VS. Gooi alle VS bankiers en consultants er uit.

2. Ontzeg bedrijven buiten de VS het recht politieke campagnes in de VS te steunen, zodat makkelijke overwinningen daar geen effect hebben op Europese politiek en de lokale bevolking meer grip krijgt op zijn vertegenwoordigers.

3. Erken olie. kolen en gas mondiaal als drug, we zijn er op onveilige manier van afhankelijk. Pluk de fossiele bedrijven of neem ze over en stop zo veel mogelijk fossiele bronnen in het bouwen van hernieuwbare bronnen.

4. Verbied fractioneel bankieren zodat banken niet meer in staat zijn oneigenlijke competitie uit te lokken om er vervolgens van te profiteren. Laat zo veel mogelijk financieele instellingen falliet gaan.

5. Erken dat competitie niet nodig is, maar laat burgers wel kiezen voor producenten die betere kwaliteit leveren (geen soviet praktijken).

6. Maak de landbouw olie onafhankelijk. Geloof niet in technologische vernieuwingen maar pak terug op wat duizenden jaren heeft gewerkt. Doe het snel en breng meer land tot productie leven dan nodig. Maak dat mensen land kunnen kopen, geef het waar nodig cadeau. 

Leave a Reply