Schop de banken uit het CDM proces

International Emissions Trading Association (IETA) heeft geprotesteerd tegen een voorstel van de VN om de CDM (Clean Development Mechanism) auditors verantwoordelijk te maken voor emissie overtredingen binnen het CDM framework.

Het CDM is een systeem waarbij gerealiseerde emissiereducties worden vertaald in credits die vervolgens door andere vervuilers kunnen worden gekocht. De valuta in dit systeem zijn de EUA (EU Emission Allowances) en de sCER (Certified
Emissions Reductions), die per ton rond de 14 Euro zweven.

Nu stelt de VN voor de auditors verantwoordelijk te maken voor het werkelijke resultaat dat in de CDM projecten wordt verwacht. Dit is een logische stap, aan de ene kant omdat het tenslotte de auditors zijn, degene die de projecten goedkeuren. Dat is logisch omdat we het anders over ongereguleerde geldcreatie hebben, de link tussen de emissie valuta en de emissies moet natuurlijk hard zijn.

Het is geen verassing dat de IETA protesteert. De emissie handel is namelijk al snel geabsorbeerd door de bekende namen (Goldman Sachs, JP Morgan Chase etc.) en dat betekent voor een oplettende lezer dat er fraude wordt gepleegd. Dit is volkomen evident uit de wildgroei van derivaten die deze banken ook op basis van emissie valuta de wereld in hebben geholpen. Moet u zich voorstellen dat u een kolen centrale in Oekraine moderniseert, u hiervoor tien sCERs krijgt, Goldman maakt daar drie duizend van (via derivaten) en later blijkt dat de auditor een oude schuur voor kolencentrale heeft aangezien en er nooit een project heeft plaatsgevonden, of erger, dat het er twee waren en de lokale bobo’s er met het geld vandoor zijn. Intussen zijn de Euro’s die Goldman creerde wel uitgegeven aan tuinstoelen van hardhout en vliegreisjes naar Thailand etc. Nu weet u waarom deze banken het zo goed doen, het zijn oplichters.
Er zijn dan ook duidelijke protesten.

Nu blijkt ook dat fabrikanten van het broeikas gas HFC-23 de productie hebben opgevoerd zodat ze konden verdienen aan projecten waarin deze stof werd vernietigd. Voorspelbaar en triest.

Het is duidelijk dat er hard het mes in de carbon derivaten moet. Het concept van een derivaat op basis van emissie reducties spoort totaal niet met de aard van ‘zero sum’ emissie handel. De partijen zijn volledig corrupt en er is geen seconde te verliezen mbt het klimaat. We zitten momenteel op een traject naar uitsterving en deste eerder dat de financiele sector volledig uit de emissie handel kan worden verbannen, des te beter.

Leave a Reply