Akzo Nobel Waadt Naar de Overkant

Wij zijn er al, aan de overkant van de transitie. We zien de enorme voordelen op elk gebied, met positief effect op alles wat leeft op aarde, de economie, gezondheid etc. U staat misschien nog met vele anderen met de tenen aan het water, waarin de fossiele industrie allerlei krokodillen, slangen en andere gevaren heeft geprojecteert. Fantasie. Olie, kolen en gas kunnen niet concureren met hernieuwbare energie, alleen hebben ze nu vanwege het feit dat hernieuwbare energiebronnen met kolen, olie en gas gemaakt worden nog steeds controle over de groei in die sector.


Quick bro.. it’s better on the other side!

Tex Grunning van Akzo Nobel legt (op een oerhollands belerende manier) uit dat het tijd is om te dealen met de ‘Inconvinient Truth’. Directe adoptie van Al Gore’s omschrijving zal hem zeker goed doen, waar hij klaagde dat hij het onderwerp klimaatverandering niet eens onder de aandacht mocht brengen.

Vergroenen, water besparen, afval verminderen, kijken of onvervangbare bronnen kunnen worden vermeden, het is waden in de richting van de overkant. Wie het niet doet blijft achter, waar het gras opraakt, en gaat ten onder. Wie de moeite neemt ontdekt dat het opeens een goedkoper competitief product heeft, want alles wat je niet nodig heeft, met name fossiele energie, bespaart geld.

De frame van dealen met de ‘Inconvenient Truth’ zal als Akzo vaste grond begint te voelen aan de ander oever snel veranderening in het binnenharken van ‘Renewable Cost Reduction’ oid. Productie op plaatsen waar de zon schijnt, misschien zelfs chemische processen mbv zonlicht en zonnewarmte ipv gas gas gas. 

Hey, wait for us! Where’s the beer?

Zonder dat we het doorhebben veranderen we door de productieketen 100% te verduurzamen de aard van onze relatie met onze omgeving. Deze wordt van vijandig en schraal opeens ondersteunend en rijk. In plaats van schaarste van water, voedsel, wooncomfort, kunnen we rekenen op overvloed, omdat we hulpbronnen gebruiken zoals de zon, die jaarlijks 23.000 TerraWatt energie in onze schoot werpt, zonder kosten, zonder vervuiling, zonder oorlogen. Dat wordt feest. Naast de ‘Inconvenient Truth’ is er een ‘Incredible Opportunity’. Wilt u de eerste zijn die ervan profiteert? Het is aan u. 

Leave a Reply