De Banken en de Ecologische Holocaust


Join our supporters! and Check our twitter account

De financiele wereld drijft op een zee van derivaten ter waarde van 10 keer het BNP van de reele wereld economie. Dwz er zijn ‘Waarde papieren’, credit default swaps, verzekeringen, CDO’s etc. in omloop en op de balansen van zo’n beetje elke bank ter wereld te vinden met een dekking van 10% (90% is lucht).

Deze zee van derivaten dient om soms hele economieen te manipuleren, omdat er geen toezicht op bestaat en de validiteit moeilijk te controleren is. Is dit een default swap die uitbetaald of niet? Men loopt dan aan tegen een Quant, iemand die de complexe valuatie formules bedenkt waarin je de weg snel kwijt raakt. De grootste producenten van deze instrumenten zitten op Wall Street en de grootste daar is Goldman Sachs. Deze bank is eigenhandig verantwoordelijk voor het bestaan van meer dan 90% van al deze derivaten.

De regering in de VS probeert er al een tijdje achter te komen wat GS nu met deze derivaten doet, hoeveel er zijn etc. Het is wel duidelijk dat ze een belangrijke rol spelen en GS veel macht geven. GS heeft tot nu toe geweigerd uitsluitsel te geven

Nu beweert de bank dat het geen apparte boekhouding heeft voor derivaten, dat het ze als cash beschouwd. Het is niet zeker of dit gerust stelt of meer woede rechtvaardigd. Het is in ieder geval een leugen.

De Chinese sovereign wealth fund manager lichtte het ongeveer als volgt toe aan de chinese regeerders:”Derivaten zijn als een doolhof van spiegels, het lijkt een hoop, maar je hoeft maar op één plek het zichtbare object weg te halen, en alle spiegelbeelden zijn verdwenen.”

Dit principe is er volgens sommige de oorzaak van dat markten zich over de hele wereld met opvallende synchoniciteit bewegen. Het is de muziek vanuit Wallstreet waar iedereen naar danst. Het is de motor achter de grootschalige ecologische holocaust, de uitputting van alle natuurlijke bronnen en vergiftiging van ons millieu (misschien niet in Nederland, ok), nl. de overconsumptie.

GS is een bank, het beschouwd derivaten die het verzint als geld en het oefent daarmee een destructieve werking uit op de wereld. Het is tijd dat de onderzoeks commissie een inval doet op 85 Broad Steet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *