Nieuwe Flyer en Zonleningen.nl

Greencheck doet installaties, we hebben net twee micro inverter (micro omvormer) installaties gedaan, mbv Enphase materiaal. De zonnepanelen branche zit echter een beetje in het slop door een mogelijke heffing van 25% omdat de Amerikanen ‘competitief’ willen zijn op de Europese markt! Heffingen om Competitief te zijn. Ziet u hem?

Deze website had 156857 unieke bezoekers in April

De micro omvormer systemen worden snel populairder, ze zijn echter niet veel goedkoper dan bestaande systemen. Wel is de installatie makkelijker, en maken ze het mogelijk om dakdelen die niet tegelijk zon hebben te combineren. Ligt uw dak Oost-West dan zou u al snel een omvormer nodig hebben met twee strings (dus vrij groot). Met micro omvormers maakt de orientatie van een individueel paneel niet uit, het produceert gewoon zoveel als het kan (wat bij een verkeerde orientatie wel tegen kan vallen). Voor vragen zie de link naar offertes.

Ondertussen gaan wij gewoon door met de boodschap dat welvaart een gevolg is van drie factoren : Kunde, Grondstoffen en Energie, of dat nu om mensen gaat met vaardigheden of machines met computersturing. Grondstoffen kunnen we recyclen, Kunde hebben we genoeg maar waar het momenteel aan ontbreekt is genoeg energie. hernieuwbare energie kan zoveel welvaart brengen als wij willen, en dat wordt momenteel vooral door Duitsland goed gedemonstreerd (zie Nieuwsuur met ‘Duitsland verslaat Nederland’ vanaf 23 minuten). Bedrijven vestigen zich dicht bij (geplande) windmolen parken.

Zonleningen.nl 

Intussen werken we aan onze nieuwe website zonleningen.nl. Deze site maakt het mogelijk investeringen in energie besparende of opwekkende woning verbetering te financieren. Het geld komt van mensen die het rendement willen delen, dus bv. bij zonnepanelen kan met met 100 Euro investering 7% rendement halen. Dat is iet mogelijk op een spaarrekening. Degenen die het geld leent voor de duurzame aankoop betaald deze rente zolang het de hoofdsom van 100 Euro niet heeft terug betaald. Via de site kunnen kopers van installaties contracten a 100 Euro verkopen aan spaarders.

www.zonleningen.nl 

De contracten van zonleningen zijn direct met de kopers, en daardoor is de overhead erg laag. Bovendien kan koper die rente uitkeert deze kosten van de belasting aftrekken, net als de hypotheek rente. Hierdoor verdient de koper de installatie terug terwijl toch het volledige rendement wordt uitgekeert! We zijn nu nog in te testfase, maar indien u interesse heeft kunt u zich via de site registreren.

Leave a Reply