Het Zonnepanelenvoordeel

Uit een enquete van Eneco met 1005 deelnemers blijkt dat 39% een huis met zonnepanelen aantrekkelijker vindt dan een zonder. Wilt u uw huis verkopen dan vergroot u die kans dus als u panelen installeert.

Check SVN Duurzaamheidsleningen 

Gelukkig valt het installeren van zonnepanelenen en andere duurzame maatregelen onder ‘woningverbetering’. Daardoor is het mee te nemen in de hypotheek, de rente is ook aftrekbaar. In veel gemeenten kunt u een duurzaamheidslening afsluiten, deze heeft een rente van 5% over 10 jaar voor een bedrag tot 7500,- Euro, waarvoor u een prima zonnesysteem kunt aanschaffen. Doordat het rendement van de panelen hoger is dan 5% betekent dit direct lagere lasten (al gaat het om een paar tientjes per maand). Naarmate de energie prijzen stijgen neemt uw voordeel toe!

U kunt ook gewoon een klein bedrag op uw hypotheek doen. Een verbouwing of dakvernieuwing kan ook mbv zonnepanelen, zoals dit project laat zien.

Heeft u hier interesse in dan kunt u contact met ons opnemen via info@greencheck.nl 

Leave a Reply