Het Bank-Marionetten Theater dat Politiek heet


Join our supporters! and Check our twitter account

Een goed interview met Guardian correspondent Joris Luijendijk,

klik hier om het te horen.

Onze politiek is in de ban van economische afwegingen, die gemaakt worden oa op basis van kredietverstrekking. Daarmee zijn ze in de ban van de banken. Al jaren drukken we in de VS en Europa geld uit het niets. Joos legt niet uit waarom dat kan, het antwoord is echter simpel : Er staan fossiele brandstoffen tegenover. Du moment dat de VS 12 biljoen dollar bijdrukt zouden de olie prijzen moeten exploderen, want voor wat hoort wat. Maar omdat de VS en Europa strategische controle hebben over fossiele reserves hoeven ze niet werkelijk iets in te leveren voor de fossiele brandstoffen. Dat is wel aan het veranderen, bv. Iran wil nu goud voor zijn olie. Egypte lijkt zich aan de greep van de VS te ontworstelen.Wordt de controle over fossiele reserves verloren dan is ons geld van het een op het andere moment waardeloos.

Max Keiser

Joris doet het relaas dat Max Keiser al jaren doet. Ik was een grote fan van Max vanaf ~2006 maar ben recent terug gekomen van zijn behoefte mensen in een bind te houden. Er mag geen oplossing zijn want dan loopt je publiek weg. Net als Scientologie en andere new age groepen moet er een constant accuut probleem zijn. Nu is dat er zeker, maar er is ook een oplossing, namelijk meer hernieuwbare energie.

Max Keiser’s positie is dat goud en zilver in prive bezit tegelijk het bankwezen ondermijnen en ons voorbereiden op een post bankwezen omgeving. Dit zou zo zijn als we overgingen/teruggingen naar een arbeids intensieve economie. Zoals voor de oliedollar waar veel mensen betrokken waren bij de creatie van elkaars welvaart.  Goud en zilver zijn dan geschikt omdat het arbeids potentieel redelijk stabiel is, en dus de productie, en dus de logische geldhoeveelheid.

Roboeconomie

Volgens Greencheck zijn goud en zilver zeker belangrijk, maar stelt onze digitale infrastructuur ons in staat eenvoudig uniek en gelimiteerd geld te creeren (zie bv. bitcoin). Daarvan zal onze welvaart dus niet gaan afhangen. Wat wel een bepalende factor zal zijn is energie. Hoeveel we daarvan hebben bepaalt hoeveel we kunnen recyclen, produceren en dus onze welvaart. Meer hernieuwbare energie is tevens een aanslag op de fossiele geldstromen die het bankwezen nu in leven houden. Hernieuwbare energie is niet schaars, dus het ondermijnt het op schaarste management gebaseerde economische systeem.

Crisis toerisme

Het is niet belangrijk hoe en wanneer wie hoeveel geld stal van wie. Waar het om gaat is hoe we onze welvaart kunnen redden uit de draaikolk van schuldverschuivingen die het parasietaire bankwezen creert om zelf in leven te blijven. Een draaikolk waarin de maatschappelijk zwakken het eerst verdwijnen, pensioenen, bejaarden, werkelozen (door automatisering en fossiele/krediet tekorten), cultuur. We moeten onszelf afleren onszelf crisis toerist te voelen. Dat is een natuurlijke dissociatie omdat de realiteit te schokkend is. Dit No-way-out syndroom waart door de media, maar wie wil overleven creert een oplossing of uitweg.

Lees Breaking the No Way Out Propaganda

Het is het fossiele/bankaire systeem dat alleen kan bestaan als een hele hoop mensen er in wezen niet meer zouden zijn. Dat kan door een plutonomie (bovenklasse) te creeren, en dan de onderklasse armer en armer te maken. Niemand in Europa hoeft arm te zijn omdat bv. Spanje, Italie, Griekenland ingelovelijke hoeveelheden zonne energie ontvangen. We doen daar alleen niks mee, als het aan onze banken en energie bedrijven zou liggen blijft het bij mondjesmaat aanspreken en moeilijk moeilijk, duur duur. Die natuurlijke hulpbronnen zijn niet alleen de enige maar ook het beste antwoord op de crisis, niet meer van hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *