IPCC waarschuwt voor Klimaat Zelfmoord

Het was niet voor niks dat het IPCC niet was uitgenodigd voor de COP18 klimaatonderhandelingen in Doha. Het zinloze spektakel van multilaterale obstructie met als grote troffee GELD voor de zwaarst getroffen landen (Geld dat aan fossiele brandstoffen wordt uitgegeven, en dus een netto averechts effect zou hebben) is niet meer dan een handig middel voor het ontwapenen van intellect. Men zie "We weten nu wel wat er aan de hand is, wetenschappers hebben we niet meer nodig". Dit zou je niet zeggen na een diagnose van een hersentumor door een neurochirurg. "U kunt gaan, we kennen onze kwaal".

Voor de komende weken kans op leven, maar langere termijn dreigt de dood (bron)

Wetenschappers zijn gewoon meer accuraat in hun beweringen dan de dagelijkse mens. Het zijn de scherpe messen, de atleten van realiteits zin. Iedereen bevind zich op een schaal tussen mist en neutronenster op gebied van kennis van allerlei zaken. Ik weet het beste of mijn neus jeukt, en een medisch specialist weet het beste of een tumor goed of kwaadaardig is. Als je iets wil bereiken heb je scherpe geslepen, goed onderhouden werktuigen nodig. Geen stof of smerigheid op je verrekijker, of plaatjes van Walt Disney ervoor geplakt, maar een schone kristalheldere perfecte lens. Dat biedt de wetenschap. Het mondiaal klimaat boeboe-dadaisme gaat ons iig niet redden.

 Angst en ontkenning van de realiteit is slechts en manier om het lijden te verzachten, niet om te overleven.

Het grootste risico is niet dat de zeespiegel stijgt. Het is alleen al het verbranden van het volume van de Middenlandse Zee aan aardolie dat enorme hoeveelheden water aan onze boisofeer heeft toegevoegd. Reken daarbij een kubus water van de polen van 2 bij 2 bij 2 km ongeveer (zie berekening) en ja, het water komt hoger te staan. Water dat overigens prima gebruikt kan worden om mbv Zonlicht CO2 te binden tot methaan of zelfs olie zodat we geen probleem meer hebben.  

"The net radiative feedback due to all cloud types is likely positive." Ofwel, wolken gaan niet voor verkoeling zorgen.

Het grote gevaar is chaos, dat is het nu al. Vandaag al veroorzaakt fossiele distributie beleid chaos, in Griekenland en Spanje. Sado-Monetarisme noemt men het daar, het is in feite het afsnijden van de brandstof toevoer via het korten van krediet. In de stress van dit bankair beleid kruipt Europa steeds verder de boom in. Het enige dat daarmee wordt bereikt is nog meer macht voor de banken, zodat ze door kunnen gaan met hun snoeirondes tot er nog maar een paar landen in welvaart verkeren, op basis van fossiele energie, op een planeet die de laatste adem uitblaast.

In een strijd gebruikt men elke mogelijke technologie. Wij zijn nog aan het vluchten, afgeleid door problemen die we makkelijk kunnen oplossen (economische) van problemen die al onze aandacht verdienen (existentiele) 

Het alternatief is de rol van de handelaren en tussenpersonen uitschakelen en agressief voor de hernieuwbare energie en eco restauratie gaan. Niet in de economische context, maar in een context waarin hulpbronnen worden aangewend als was het oorlog. Dit is zelfs door mensen uit de energie industrie voorgesteld. Helaas lijkt het er op dat de commerciele belangen momenteel (in het westen) belangrijker zijn dan de militaire (existentiele) belangen. Dat is in Nederland zeker het geval. Ons koninkrijk verloor zijn zelfstandigheid aan de VOC, toen het instemde met het gebruik van ons leger voor de beveiliging van de handel. Het is tijd om dat terug te draaien, niet om een militaire junta aan de macht te brengen, maar om de grenzen van gezond verstand te laten gelden.  

Schrijf geen business plan, bouw samen (of met ons), zonder krediet

Leave a Reply