Greencheck.nl R&D

Momenteel werken we aan een aantal projecten. Daarvan zijn een paar top secret, maar ook een paar openbaar.

Zonneluchtverwarming

Heeft u een muur op het zuiden zonder ramen dan is dat eigenlijk zonde. De zon verwarmt hem wel maar u profiteert daar niet van. Door een vitrine te bouwen over uw muur (enkel of dubbel glas) heeft u niet alleen de mogelijkheid de zonnewarmte door de muur uw huis binnen te laten dringen, maar ook om overdag en ‘s avonds de warmte via lucht die u door de vitrine blaast uw huis in te laten komen, net alsof u een raam heeft. Dat raam verliest echter geen warmte, het stuk muur fungeert als isolatie. Wij werken aan een besturings systeem voor die ventilatie zodat u optimaal resultaat bereikt. We zoeken geinteresseerden, een vitrine hoeft niet heel groot te zijn, de winst is ongeveer 600 Watt per M2, energie die u niet zult hoeven te stoken. Voor meer informatie kunt u ons emailen via info@greencheck.nl

Heliostaten 

Een andere manier om de zon binnen te halen zijn Heliostaten. Die kaatsen licht uw huis binnen, waar deze te gebruiken is voor verlichting en de warmte. Goede spiegels kaatsen 95% van de zon door uw bestaande ramen, dus het rendement kan erg hoog zijn ivm bijvoorbeeld zonnepanelen. Er bestaat ook Energie Investerings Aftrek voor. We maken custom oplossingen met behulp van gavanceerde besturings electronica.

Heliostaten zijn ook te gebruiken om energie op te wekken, ze worden ook toegepast in zonnecentrales. Voor meer informatie kunt u ons emailen via info@greencheck.nl

ZonnePV

We werken aan zonne PV installaties mbv CIS panelen. Deze zijn ecologischer, estetischer, hebben een handzamere maat. Momenteel werken we aan twee projecten, iin totaal 4800 Wp. We maken daarbij gebruik van verschillende partijen en regelen alles voor de klant. Er is nog subsidie voor zonnePV en de prijzen zijn alweer gedaald. Voor meer informatie kunt u ons emailen vian info@greencheck.nl

Leave a Reply