Studie Gefinancieerd door Olie Magnaten Gebroeders Koch Vind Sterkere Trends in AGW dan het IPCC

De gebroeders Koch hebben afgelopen decennia fijn gestookt in de media in de VS. Ze gaven veel geld aan nep organisaties die op allerlei manieren hun bedrijfsresultaten bevorderden, of het nu klimaatsceptici waren of rechtse politici. Net als krantenbaas Rupert Murdoch in Engeland, die zelfs Tony Blair belde om te vragen of deze eerder Irak binnen kon vallen (goed voor de oplagen) hadden ze geen enkele scrupules. Meer olie verkopen! Rijker worden, was het enige dat telde. Nu blijkt het resultaat uit een door henzelf bekostigde studie..  

"Our results show that the average temperature of the Earth’s land has risen by two and a half degrees Fahrenheit over the past 250 years, and one and a half degrees Fahrenheit over the most recent 50 years. Moreover, it appears likely that essentially all of this increase is due to the human emission of greenhouse gases." (bron)

De wetenschappers waarvan velen ‘skeptics’ waren (dwz betaalde fudgers) vinden nu dat de waargenomen temperaturen aan de hoge kant van de verwachtingen zitten, dwz, we hebben te maken met een worst case scenario.

" our analysis suggests a degree of global land-surface warming during the anthropogenic era that is consistent with prior work (e.g. NOAA) but on the high end of the existing range of reconstructions.

Dit laat zien dat het IPCC conservatieve schattingen naar buiten bracht. Wel aardig, eerst iedereen op de kop zitten dat ze overdrijven (Koch deed dat natuurlijk met dezelfde skeptici die nu hun handen wassen) en ze dan verwijten de realiteit niet hard genoeg neer te zetten. Leugenaars kunnen alle kanten op!

Koch astroturf 

Greencheck vindt dat de amerikaanse industrie al meer dan 55 jaar wist hoe de vork in de steel zat, maar dat men schattingen maakte tav kosten baten of er gewoon niet over nadacht. De kennis was er getuigen (nogmaals) onderstaande video. Nu Shell nog..

Leave a Reply